Велика революція у футболі! Суперліга топ-команд замінить Лігу чемпіонів

Обговорюється попередня дата початку Європейської Прем'єр-ліги – 2022 рік

В Європі зріє сенсаційна змова за участю найбільших футбольних клубів, які збираються створити новий турнір під егідою ФІФА. Проект буде називатися Європейська Прем'єр-ліга.

Футбольна революція змінить глобальний ландшафт цього виду спорту. Sky News повідомляє, що на старті нова ліга матиме фінансування від банку JP Morgan в розмірі 6 мільярдів (!) доларів.

Більше десятка команд з Англії, Франції, Німеччини, Італії та Іспанії ведуть переговори про те, щоб стати засновниками ліги. Обговорюється попередня дата початку - 2022 рік.

ФІФА, керівний орган футболу в світі, бере участь в розробці нового формату. У турнірі, як очікується, візьмуть участь 16-18 команд. Матчі проводитимуться протягом регулярного європейського сезону (близько 30 ігор для кожної команди).

Команди, що займуть перші місця в лізі, потім зіграють в нокаут-раунді, щоб визначити переможців, призові для яких становитимуть сотні мільйонів доларів щороку, повідомляє Sky Sports.

Європейська Прем'єр-ліга - ключові моменти:

Поки неясно, чи отримає новий турнір підтримку УЄФА, європейського керівного органу. Деякі інсайдери стверджують, що ні. Якби турнір користувався підтримкою УЄФА, ймовірно, проект був би представлений, як розширена версія Ліги чемпіонів. Але поки що в ФІФА і УЄФА від коментарів відмовилися.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі