Дайте більше грошей! УЄФА хоче розширити Лігу чемпіонів до 36 команд

Революційні зміни в єврокубках можуть вступити в силу з сезону 2024/25

УЄФА збирається розглянути плани щодо збільшення чисельності Ліги чемпіонів з 32 до 36 клубів розпочинаючи з сезону 2024/25.

Радикальні пропозиції розглядаються як спосіб задовольнити вимоги найбільших клубів Європи.

Пропозиція передбачає, що кожна команда зіграє по 10 групових матчів. Передбачається, що ідея отримає підтримку серед клубів зі всієї Європи, включно з представниками найбільших ліг.

Розглядається два варіанти розширення групового раунду ЛЧ.

Варіант 1. 36 команд будуть поділені на 6 груп по 6 колективів у кожній. Кожен клуб зіграє 10 матчів проти 5 суперників (по 5 ігор вдома та в гостях).

Варіант 2. Кожна з 36 команд зіграє 10 матчів з різними суперниками, які буде обрано за спеціальною схемою. Структура буде схожа з так званою «швейцарською системою» (яка застосовується у шахах та спортивних лігах США).

Вважається, що швейцарська система користується все більшою підтримкою, оскільки існує думка, що нинішня модель, що використовується на групових етапах Ліги чемпіонів, коли команди двічі грають зі своїми трьома суперниками, стала застарілою. Пропонована швейцарська система дозволить проводити більше зустрічей між провідними клубами на групових етапах і, таким чином, виявиться більш привабливою для телемовників.

Микола Степанюк Джерело: The Telegraph
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 07:45 5

Українцем зацікавився «Ювентус»

Коментарі