Андрій ШЕВЧЕНКО: «Намагалися грати. Але стався збіг обставин»

Головний тренер збірної України прокоментував поразку від Франції

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував розгромну поразку в товариському матчі від збірної Франції (1:7).

- Циганков був найкращим гравцем команди, коли вийшов на другий тайм. Що йому потрібно, щоб стати гравцем основи?

- Віктор набирає форму, і це нас радує. Якщо чесно, у нас дуже багато проблемних позицій. Ми не розуміємо, яка кількість гравців у нас буде. Кого ми зможемо довикликати, а кого ні. Дуже важка ситуація для мене, але ми повинні якось з неї виходити. Ми викликали практично молодіжну збірну. У нас попереду дві гри - з Німеччиною та Іспанією. Завтра гравці «Шахтаря» пройдуть тест на коронавірус, і тільки потім ситуація проясниться. Циганковим ми задоволені, він набирає форму.

- Сьогодні зіграло багато футболістів, яких ми не бачили в збірній. Це позитивний момент. Які ще позитивні моменти ви можете відзначити?

- Потрапивши в таку ситуацію, я можу сказати, що гравці поставилися до матчу з усією серйозністю. Ті, хто вийшов на поле, намагалися грати. Сьогодні неможливо порівнювати нашу команду з Францією. Якісь епізоди були хорошими. Особливо початок другого тайму. Сьогодні відбувся збіг обставин. Франція - чемпіон світу і одна з кращих команд. Ми не змогли привезти свій найкращий склад, щоб хоч якось з ними конкурувати.

- Протягом поєдинку у вашої команди були моменти, щоб зробити рахунок більш прийнятним.

- Футбол складається з епізодів. У нас було кілька моментів, які могли хоч якось поліпшити ситуацію за рахунком. Ми влучили у штангу, був вихід сам на сам. Щось ми створювали і могли це реалізувати. Для глядачів було б цікаво побачити ще кілька м'ячів.

- Сидорчук зараз один з лідерів «Динамо». Чого йому не вистачає, щоб грати в збірній?

- Я виходжу з того, що у нас попереду два офіційні матчі. Сидорчук, Караваєв та інші динамівці провели дуже багато ігор. Сьогодні вони не грали, тому що ми повинні планувати наступні матчі. Зараз я не розумію, зможе до нас приїхати група гравців чи ні. У мене є певні футболісти. Поки у нас 1 воротар та 18 польових. Намагаємося когось довикликати.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 травня 2024, 10:25 6

Бували й такі

Коментарі