Засновник PokerStars заплатить великий штраф замість в'язниці

Краще гроші, ніж термін

Ісай Шейнберг - творець покер-руму PokerStars протягом дев'яти років переховувався від американського правосуддя. Йому і десяти спільникам були пред'явлені звинувачення у фінансових махінаціях і незаконній організації азартних ігор. Всі обвинувачені вже отримали вироки - від штрафів до тюремного терміну. Безкарним залишався тільки Ісай.

У січні 2020 року Шейнберга депортували зі Швейцарії в США, де він відразу був заарештований нью-йоркською владою. Заплативши заставу в розмірі $ 1,000,000 Ісай залишився на свободі, чекаючи суду, за яким він міг сісти до в'язниці на півтора року.

Минулого тижня відбувся суд, і Шейнберг вдалося не тільки уникнути тюремного терміну, але і звільнитися зі штрафом в $ 30,000. До такого рішення прийшли обвинувачі, з огляду на кілька пом'якшуючих обставин:

- низька ймовірність того, що Ісай повторить злочин;
- незважаючи на заборону PokerStars в США, компанія виплатила гроші американським гравцям;
- компанія виплатила борги перед гравцями за покер-рум Full Tilt Poker.

З огляду на всі фактори, прокурори попросили для Ісайя штраф в розмірі $ 30,000 без відбування покарання. З вердиктом погодилася суддя Південного округу Нью-Йорка, і захист не оскаржувала такий м'який вирок.

Рішенням суду для США закрилася історія так званої «Чорної п'ятниці», коли три покерних гіганта: PokerStars, Absolute Poker і Full Tilt Poker змушені були піти з американського ринку.

Віталій Петровський Джерело: poker.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:31 93

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів