Впоралися за тайм. Олімпік впевнено обіграв Олександрію

Підопічні Климовського повернулися до перемог після невдалого донецького дербі

Недільна частина поєдинків п'ятого туру Української Прем'єр-ліги рясніла розкішними вивісками. Однак не одними лише протистояннями в рамках топ-4 команд минулого розіграшу будуть жити наші вболівальники в цей день. На розігріві у головних хедлайнерів ігрового дня виступали два сусідні колективи в турнірній таблиці - донецький «Олімпік» і «Олександрія». Колектив Ігоря Климовського приймав підопічних Володимира Шарана на поле столичного стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського.

Поєдинки стадії 1/16 фіналу Кубка України повинні були поставити «олімпійців» і «поліграфів» у рівні умови перед звітної грою, однак донеччани свій матч цієї стадії проти ураженного коронавірусом COVID-19 «ВПК-Агро», якщо і проведуть, то пізніше. У команди Климовського був повноцінний тиждень для того, щоб відійти від поразки «Шахтарю» в донецькому дербі (0:2), а ось «Олександрія» такої розкоші не мала. Дві поспіль перемоги з однаковим рахунком 4:1: над «Дніпром-1» в УПЛ і «Інгульцем» в Кубку, однак сил на ці поєдинки було витрачено достатньо. Для команди Володимира Шарана, яка важко увійшла в сезон, цей фактор міг досить сильно вдарити по амбіціях у грі на стадіоні «Динамо».

Власне, так воно і сталося в першому таймі звітної гри. «Олександрія» розпочала поєдинок з низького старту в обороні, надавши суперникам право першими завдати удару по воротах. І хто ж міг подумати, що слабкий постріл з-за меж штрафного від Беніто так вдало відскочить убік Шахаба в центр штрафного? Іранський форвард таким подарункам долі завжди радий. «Поліграфи» на невдалий початок відповіли лише моментом з ударом над поперечиною від Сітало з центральної зони володінь Кичака, після чого знову відійшли на свою половину під натиском атак суперників.

Шахаб виступив в загострюючій фазі атак «олімпійців» біля 25-й хвилині поєдинку, і саме під його натиском Бабогло був змушений зрізати м'яч у ворота власної команди під час подачі кутового з лівого флангу, яку на ближній стійці невдало підрізав над воротарським Стецьков. У «Олександрії», на відміну від суперників, в атаці було два форварда, але вони більшу частину часу першого тайму залишалися без м'яча через низьку активність флангових півзахисників. Як виявиться трохи пізніше, у цьому була провина м'язового ушкодження у Валерія Лучкевича - черговий головний біль для Володимира Шарана на старті нового сезону.

Тим часом, доля поєдинку вирішувалася ще до настання перерви. Арбітр Максим Козиряцький «постарався» побачити гру рукою у виконанні Бабогло під час блокування удару Беніто з лівого флангу штрафного. Гості, окрім попередження своєму захиснику, отримали пенальті у свої ворота, який реалізував ударом в правий кут Зотько, після чого відправився святкувати народження дочки разом з партнерами. Остаточну крапку надіям колективу Шарана поставило видалення Євгена Банади на першій компенсованій хвилині, який грубо зіграв проти Політило, який лежав на газоні у технічної зони. Вирок був підписаний ще в перші 45 хвилин.

Вже з початку другого тайму була очевидна стратегія колективу Климовського не нагнітати ситуацію в подальшому, що лише підтвердила заміна Шахаба на 55-й хвилині. У таких умовах у «Олександрії» було два шляхи: або опустити руки, або спробувати зачепитися за успіх. «Поліграфи» вибрали відразу два варіанти, але на першу частину витратили занадто багато часу. Лише в заключні півгодини гри команду Шарана можна було побачити в атаках на чужі ворота, а гості при цьому почали грати виключно на власному досвіді.

Два голи «Олександрії» стали обрамленням періоду їх неспання. Спочатку, Задерака вдало втік один на один від центру поля, проте не зумів переграти Кичака, але на відскоку був першим Сітало. І вже в компенсований час Максим знову з користю пробігся чужою половиною, заробивши пенальті на правому фланзі штрафного «Олімпіка», зіткнувшись з Лебеденко. Удар Гречишкіна повернув інтригу в поєдинок на 1,5 ігрові хвилини, чого вочевидь не вистачало для повноцінного камбека.

Наступного туру Української Прем'єр-ліги доведеться чекати майже два тижні, але коли команди повернуться до повноцінного тренувального процесу після матчів національних команд, то донецький «Олімпік» прийматиме полтавську «Ворсклу», а «Олександрії» належить провести друге в історії домашнє регіональне дербі проти «Інгульця», але вже в рамках чемпіонату.

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Олімпік» - «Олександрія» - 3:2

Шахаб, 8, Бабогло, 25 (авт.), Зотько, 45 (пен.) - Сітало, 62, Гречишкін, 90+3 (пен.)

Політило, 45+2, Тейшейра, 60, Снурніцин, 73 - Бабогло, 44, Гречишкін, 90+4

Банада, 45+1 (неспортивна поведінка)

«Олімпік»: Кичак - Лебеденко, Снурніцин, Зотько (Гришко, 67), Пасіч (Ксьонз, 55) - Бабенко - Тейшейра (Каргбо, 67), Політило, Завійський (Романовський, 86), Беніто - Шахаб (Чогадзе, 55).

«Олександрія»: Паньків - Стецьков, Бабогло, Гречишкін, Пашаєв - Третьяков (Янчак, 86), Довгий, Банада, Лучкевич (Задерака, 34) - Устименко (Мишенко, 46), Сітало (Безбородько, 81).

Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 12 (6) - 9 (5)
Кутові: 6 - 2
Оффсайди: 0 - 1.

ОЛІМПІК-ОЛЕКСАНДРІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Ілля Береза Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 19 травня 2024, 02:50 10

В Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) пройшло велике шоу боксу

Коментарі