Ролан Гаррос. Світоліна з величезними труднощами обіграла 178 ракетку світу

Українка програла під нуль другий сет і змусила фанатів нервувати

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) здобула ще одну важку перемогу на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу.

У матчі другого кола українку ледь не зупинила Рената Сарасуа з Мексики (№178 WTA, Q).

Ролан Гаррос. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Рената Сарасуа (Мексика) - 6:3, 0:6, 6:2

Світоліна продовжує грати нестабільно, але за рахунок класу їй вдається перемагати. Сьогоднішня суперниця не повинна була стати серйозною опоненткою для української тенісистки, але вийшло зовсім інакше.

Початок першого сету чимось нагадав попередній матч Еліни. Вона непогано стартувала, суперниця нервувала, що забезпечило перевагу в рахунку. Мексиканка згодом заспокоїлася і почала надолужувати згаяне, але Світоліна все-таки не повторила помилок зустрічі з Грачової і до тай-брейку доводити не стала.

А ось друга партія вийшла гірше не придумаєш. Еліна повністю вимкнулася з гри, отримавши від Ренати «бублика». Про якість її тенісу можна судити за 36% виграних очок на першій подачі і статистикою віннерсів/невимушених - 2/16.

У третьому сеті більш майстерній тенісистці все ж вдалося зібрати волю в кулак і здобути перемогу. Ось цього дуже не вистачає нашим молодим тенісисткам. Але матч все одно залишив дуже неприємний післясмак. Якщо в перших колах Світоліній дісталися не дуже сильні суперниці, то далі без стабільної гри їй буде робити просто нічого. Повертатися після таких провалів з тенісистками хорошого рівня не вийде.

У наступному колі Світоліна зіграє проти Катерини Александрової з Росії (№31 WTA).

Відзначимо, що Еліна вперше за 8 років програла сет під нуль тенісистці, що не входить до топ-100 світового рейтингу.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 22:31 2

Ексчемпіон WBC хотів би провести четвертий бій з Тайсоном

Коментарі