Мотор – Веспрем. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Запоріжці приймають один з найсильніших клубів Європи

Поєдинок «Мотор» - «Веспрем» відбудеться у середу, 30 вересня, в Запоріжжі. Початок поединку в ПС «Юність» о 19.45. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Рівно шість місяців і один день пройшло з моменту попереднього візиту «Веспрема» в Запоріжжя. В останньому турі торішньої Ліги чемпіонів «Мотор» приймав угорський топ-клуб в нічого не значущому для обох команд поєдинку (українці при будь-яких розкладах залишалися останніми в групі, а «Веспрем» достроково забронював за собою друге місце у вісімці) і поступився - 22:32. Той матч став першим для Гінтараса Савукінаса на тренерському містку чемпіона України.

І ось через півроку команди знову зійдуться лицем до лиця на домашньому майданчику «Мотора», тільки тепер очки будуть набагато потрібніше обом колективам. Чемпіон Угорщини традиційно бореться за перші місця і втрачати залікові пункти в Україні явно не входить в плани іспанського головного тренера угорців Давіда Давіса, а запоріжцям необхідно набирати свої перші очки в турнірі, навіть незважаючи на те, що протистояти їм буде такий грізний суперник.

А грізний він не тільки на словах. У міжсезоння «Веспрем» підписав чергову партію зірок європейського рівня, серед яких виділяються в минулому воротар ще більш зоряного французького «ПСЖ» іспанець Родріго Корралес і його співвітчизник Хорхе Македа, який виступає на позиції правого напівсереднього. До речі, останній перейшов до складу «Веспрема» зі стану «Пік Сегеда». Ці дві команди є непримиренними суперниками в Угорщині і цей перехід справив в сусідній країні дуже великий ефект.

Але ці два гравці лише доповнили список топових гандболістів «Веспрема», а для того щоб загострити увагу на всіх зірках угорського чемпіона необхідно перерахувати більшу частину ростера суперників «Мотора». Тут вам і чемпіон Європи у складі збірної Данії Расмус Лауге Шмідт, який виступає на позиції лівого крайнього, і його колега по амплуа Мануель Штрлек, який в складі збірної Хорватії ставав бронзовим призером Олімпійських ігор-2012, і французький розігруючий Кентін Мае - двічі чемпіон світу в складі збірної Франції, і багато інших зірок європейського гандболу.

Нинішню Лігу чемпіонів «Веспрем» почав ударно. У першому турі в гостях був переможений французький «Нант» з рахунком - 28:24, а в ігровому дні номер два угорці на своєму майданчику каменя на камені не залишили від хорватського «Загреба» - 37:25.

Варто нагадати, що для «Веспрема» ще не завершена минула Ліга чемпіонів. У грудні угорському гранду належить розіграти відкладений через пандемію коронавірусу Фінал Чотирьох сезону 2019/2020, в якому також візьмуть участь іспанська «Барселона», німецький «Кіль» і французький «ПСЖ». Цей міні-турнір в німецькому Кельні буде черговою спробою для угорців завоювати титул найсильнішої команди Європи. Адже, незважаючи на свій статус суперклубу, великий бюджет і постійну розсип найсильніших гравців у складі, суперники «Мотора» ще жодного разу в своїй історії не вигравали Лігу чемпіонів.

Запоріжці в поєдинку з «Веспремом» вже традиційно для старту нинішнього сезону не дорахуються в складі воротаря Геннадія Комка і білоруського лінійного Максима Бабічева. Решта гандболістів основної ротації готова грати і матиме можливість показати себе на тлі однієї з кращих команд Європи.

Нинішня зустріч в рамках Ліги чемпіонів стане вже сьомою в історії протистояння «Веспрема» і «Мотора». У сезоні 2013/14 по ходу групового турніру команди обмінялися домашніми перемогами (44:27 на користь «Веспрема» в Угорщині та - 26:22 на користь «Мотора» в Харкові), а в сезоні 2015/16 саме «Веспрем» двічі обіграв запоріжців на першій стадії плей-оф (29:24 в Броварах і - 41:28 в Угорщині). У минулому сезоні запоріжці починали і завершували матчами з угорцями свою лігочемпіонську кампанію і двічі розгромно поступилися (28:40 в гостях і - 22:32 в домашньому матчі, про що вже згадувалося вище). Так що сміливо можна сказати, що угорці є вкрай незручним суперником для «Мотора», але при цьому не забуваємо робити знижку на топовий рівень суперника.

Звичайно, з огляду на силу угорського суперклубу, нашому чемпіону буде дуже складно підправити не найкращу статистику очних зустрічей з «Веспремом» в Лізі чемпіонів. Угорці є явними фаворитами зустрічі, і заробити хоча б один заліковий бал буде для запоріжців архіскладною справою. Але будемо вірити в нашого чемпіона, адже в разі поразки «Мотор» ризикує впасти на саме дно турнірної таблиці, вибратися з якого буде дуже непросто.

Прогноз Sport.ua: перемога «Веспрема».

Sport.ua проведе текстову трансляцію поединку «Мотор» - «Веспрем».

  • 14,000
  • 20,000
  • 1,064
Зробити ставку
  • 10,50
  • 20,00
  • 1,08
Зробити ставку
  • 9,6
  • 17,0
  • 1,1
Зробити ставку
Олексій Коляго Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 жовтня 2024, 09:12 1

Екстренер «Ліверпуля» працюватиме в системі Ред Булл