Данило ЛІСОВИЙ: «Мені добре і там, і тут. У мене два доми: Київ та Росія»

Вихованець київського «Динамо» сумує від конфлікту України та Росії

Вихованець київського «Динамо» Данило Лісовий, який нині виступає за московське «Динамо», розповів про київський період своєї кар'єри і поділився думкою про відносини між Росією і Україною:

«У «Динамо» виступали такі зірки, що в 17 років мені було рано думати, щоб там заграти. Мені ніхто б не гарантував: точно доростеш до основи в Києві, на тебе зверне увагу Шевченко у збірній. Я розумів: в Україні починаються проблеми, а у мене є громадянство Росії. Вирішили, що доцільніше в спортивному плані перейти в російський чемпіонат. Я про це не шкодую і задоволений. Хотів грати в футбол - і граю. Мотив був тільки такий.

Навряд чи хтось може сказати, що я вчинив негарно. У мене тато росіянин, російський паспорт з народження. Я себе вважаю швидше росіянином. При цьому з великою теплотою ставлюся до України - і не бачу тут ніяких протиріч. Мені добре і там, і тут, у мене два доми: Київ і Росія.

Завжди хотів і хочу грати за збірну Росії. Поки я гравець молодіжної збірної і пробиваюся з нею на Євро - непогано провели дві вересневі ігри та йдемо першими в групі. Може бути, колись доросту до основної.

Смуток - найсильніша моя емоція від конфлікту України і Росії. Не знаю, хто правий, а хто ні: мені просто шкода, неприємно і образливо. Вірю і сподіваюся, що все припиниться: ми два братні народи. У когось з України бабусі, дідусі, тітки, дядьки в Росії і навпаки.

З чемпіонату України прагнуть їхати: фінансові умови не такі, як раніше. Всі розуміють: якщо хочеться заробити, треба витягувати з себе щось більше та їхати в Європу.

В Українській Прем'єр-лізі серйозно виділяється «Шахтар» - настільки серйозно, що зовсім труба: вони випереджають усіх на 25 очок. Ще «Динамо» сильне, інші набагато нижче за рівнем. У Росії за перше місце боровся б «Шахтар», «Динамо» - за п'ятірку, про інших й говорити нічого.

На трибунах мало глядачів, чемпіонат не такий цікавий, як раніше. Я пам'ятаю протистояння «Металіста» з «Дніпром» і «Шахтарем», «Динамо» з «Дніпром», був потужний «Чорноморець». Зараз [сильні] команди пропали».

Микола Степанюк Джерело: Sports.ru
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі