Шахтар: «Газон НСК Олімпійський не дотягує до рівня арени Металіста»

Вадим Гунько розповів про різницю між газонами стадіонів

«Шахтар» з нинішнього сезону вирішив домашні матчі проводити в Києві на НСК «Олімпійський», а не в Харкові на ОСК «Металіст».

Директор департаменту по експлуатації ТОВ «Шахтар-Сервіс» Вадим Гунько розповів про різницю між газонами двох провідних арен України.

- Робота по підготовці газону ведеться постійно. Зараз вона інтесифікована. Наш клуб склав програму, враховуючи досвід підготовки газонів найвищого рівня, і реалізується вона спільно з НСК «Олімпійський». Набір заходів сьогодні набагато ширший, ніж був до цього. Стан газону - задовільний, можна навіть сказати, гарний. Поклавши руку на серце, він не дотягує до рівня ОСК «Металіст», з огляду на багато факторів. Величезний мінус в тому, що це газон без системи посилення. Крім того, тут не проводилася реновація, починаючи з 2011-2012 років. Все це позначається на якісних характеристиках.

- Які вимоги тренерського штабу?
- Вони давно відомі, і тут нічого унікального. Всі команди високого рівня хочуть бачити газон з міцною дерниною і стовідсотковим покриттям. Він повинен бути стабільним, з хорошим відскоком м'яча і певної висоти травою - в нашій ситуації зазвичай набагато нижче 30 міліметрів. Ми будемо намагатися дотримуватися цих вимог, наскільки дозволить погода і інші фактори.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 13:33 0

Поєдинок відбудеться 5 травня о 18:30 за Києвом

Коментарі