Йожеф САБО: «Динамо в ЛЧ потрібен середнячок, щоб не зайняти останнє місце»

Футбольний експерт вважає, що кияни не дотягують до грандів Європи

Колишній головний тренер «Динамо» Йожеф Сабо висловив свою думку про перемогу киян у першому матчі Q4 Ліги чемпіонів над «Гентом» (2:1):

«Можна тільки привітати команду і тренера. Ця гра була вже краще, в порівнянні з попереднім матчем проти АЗ. Кияни могли ще забивати. Я відразу говорив, що «Динамо» пройде «Гент». Тим більше, там наші грають. Вони не підійшли «Динамо», «Шахтарю», «Зорі», а там знайшли собі місце.

Динамівці недогледіли в епізоді з пропущеним голом від «Гента». Упевнений, Луческу розбере цей момент, щоб в Києві таке не повторилося. Нікого звинувачувати не можна. Один пропустили, але два забили. Луческу розуміє, яку тактику потрібно вибирати з футболістами, які у нього є. Багато хто критикує гру «Динамо» за закритість, але зараз по-іншому не виходить. Я впевнений, що «Динамо» вдома обіграє «Гент» і пройде в груповий етап Ліги чемпіонів.

Тим не менш, якщо «Динамо» в групі випаде пара грандів європейських - ми не дотягуємо до цих команд. Потрібен хоча б один середнячок, щоб не зайняти останнє місце. У будь-якому випадку, грати в Лізі чемпіонів - це престиж для клубу і країни. Український футбол повинні знати і поважати наші клуби в якості суперника.

Чи можна виділити лідерів «Динамо»? Ні. Всі стараються. Багато гравців «Динамо» розуміють, що на лавочці сидять основні раніше гравці, і це їх дуже мотивує. Мірча Луческу дуже здивував мене складом на матч з «Шахтарем». Дивлюся: один не грав, другий, третій, а центральні захисники - взагалі пацанва. Але команда дає результат. Це зараз головне.

Чи потрібно посилення? «Динамо» дуже потрібен хороший опорний півзахисник. Думаю, тренерський штаб розпочне з цієї позиції. Добре, що домовилися з «Минаєм» зіграти в Києві. Зміни в складі будуть обов'язково. Буде зовсім інша тактика, вийдуть голодні до гри хлопці і будуть працювати. Ми бачимо, що у Луческу всі працюють. Це зовсім інша команда. Хлопці розуміють, що якщо десь не вистачає майстерності, то це потрібно чимось компенсувати. Намагаються, виконують вказівки і дають результат».

Микола Степанюк Джерело: 1927.kiev.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
Коментарі