Страсбург. Світоліна обіграла Соболенко на шляху до фіналу

Українська тенісистка, незважаючи на примхи погоди, буде змагатися за другий титул в сезоні

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує перемагати на турнірі міжнародної серії в Страсбурзі.

У матчі 1/2 фіналу українка розібралася з Аріною Соболенко з Білорусі (№12 WTA).

Страсбург. Півфінал
Еліна Світоліна (Україна) - Аріна Соболенко (Білорусь) - 6:3, 4:6, 6:4

Для Соболенко матч проти Світоліної став другим за день. Вчора її зустріч проти чешки Катерини Синякової перенесли через дощ і Аріна в п'ятницю з новими силами відіграла програний в четвер перший сет.

Уже в другому геймі другого для неї матчу за день гру довелося призупинити з тієї ж причини. На щастя, опадів було небагато і через 45 хвилин дівчата повернулися на корт.

І це ненадовго допомогло представниці Білорусі. Вона програвала 0:2, але швидше розігралася і рахунок зрівняла. Еліні довелося добре потрудитися, щоб знову позначити свою перевагу. Українка намагалася грати у властивому для цього року більш агресивному стилі, який раніше на грунті ми бачили не так часто. Виходило, як і в попередніх матчах, з перемінним успіхом, але суперниця була менш стабільною і перший сет залишився за нами.



У другій партії малюнок гри дещо змінився, дівчата по черзі намагалися якось зачепитися за подачу суперниці, але ні в кого не виходило. Але на цей раз Соболенко зіграла набагато чистіше, тиску від Світоліної явно не вистачало. Саме Аріна і зробила єдиний брейк в партії. І хоча рахунок за сетами зрівнявся, перспективи українки в такому матчі були значно вищими.

На старті третьої партії Світоліна повела 3:0, багато хто вже увірував в її легку перемогу. Можливо, навіть вона. Еліна стала грати пасивно і була знищена в трьох швидких геймах. Довелося грати в більш атакуючій манері, мінімізуючи для опонентки варіанти для завершення атак. За рахунку 4:3 Еліна реалізувала подвійний прихований матчбол, але на подачі не впоралася. На щастя для неї, Соболенко в наступному геймі зробила 3 ​​подвійних, одну з яких на матчболі.

Відзначимо, що це була найбільш високорейтингова перемога Еліни в 2020-му році.

У фіналі Світоліна зіграє проти Єлени Рибакіної з Казахстану (№18 WTA). Українка буде боротися за другий трофей в сезоні, перед початком карантину вона виграла турнір в Монтерреї.

Нагадаємо, в минулому році на цій стадії Соболенко програла українці Даяні Ястремській, яка згодом виграла титул.
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 03 травня 2024, 21:47 32

Україна стала найкращою командою Дивізіону 1B

Коментарі