Роман ГРИГОРЧУК: «Потрібно зробити глибокий аналіз»

Український тренер про поразку в чемпіонаті

«Шахтар» під керівництвом українського тренера Романа Григорчука на виїзді програв «Славії» з Мозиря з рахунком 0:1. Солігорська команда набрала 46 очок і тепер відстає на 3 бали від БАТЕ, який захопив одноосібне лідерство за рахунок перемоги над «Слуцьком» (3:1).

Після гри наставник Шахтаря був засмучений результатом:

- Ми розуміли, що тут для нас буде важка гра. Проаналізувавши дії суперників, їхню манеру гри, ми розуміли: це команда серйозна, що грає. Але при цьому ми розраховували на перемогу, на три очки. Тому, зараз ми засмучені. Наше завдання буде в тому, щоб впоратися з цим психологічно, провести хороший і глибокий аналіз, виправлення помилок. Боротьба ще вся попереду.

- Як ви оціните якість гри «Шахтаря» сьогодні?

- Мені б не хотілося вдаватися в якийсь аналіз, щоб говорити, де і що у нас не вийшло. Я просто скажу, що ми хочемо грати краще, хочемо грати результативніше, бути краще в такому компоненті гри, як завершення атак, в реалізації. І над цим ми будемо працювати.

- Перед цим туром «Шахтар» був на першому місці, а «Славія» на дванадцятому. Чи можна говорити, про недооцінку суперника?

- Ні, я не думаю. Тому що ми з футболістами проаналізували дії суперника, і ми бачили, що команда реально вміє грати в футбол. І вона робить це або намагається грати в нормальний футбол з будь-яким суперником.

- Як ви оцінюєте дебют Микити Корзуна?

- Я скажу, що нормально. Взагалі, його прихід в команду - це позитивний момент, він серйозний футболіст. Я думаю, що він допоможе «Шахтарю». І, звичайно, він буде грати ще набагато сильніше.

- Чи задоволені ви на даний момент глибиною складу?

- Тренер ніколи не може бути задоволений глибиною складу. Це такий процес, що завжди хочеться посилюватися. Це дуже непросте питання.

Віталій Петровський Джерело: ФК Шахтар Солігорськ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 12:00 2

3–6 травня відбулися матчі 36-го туру чемпіонату Англії 2023/24