Це максимум. Нейрохірург оцінив шанси Шумахера на одужання

Хірурги занадто довго думали про проведення найпершої операції

Професор Еріх Рідерер, нейрохірург з Цюріха, вважає, що екс-пілот «Феррарі» Міхаель Шумахер навряд чи коли-небудь вийде з свого нинішнього стану. Своєю думкою він поділився в новому документальному фільмі про подію, яка сталася з семиразовим чемпіоном світу в 2013 році, під назвою «Міхаель Шумахер: в пошуках правди».

«Я думаю, що Міхаель знаходиться у вегетативному стані, що означає, що він прокинувся, але не відповідає. Він дихає, його серце б'ється, він, ймовірно, може сісти і зробити маленькі кроки з чужою допомогою, але не більше того. Вважаю, для нього це максимум. Чи є шанс побачити його таким, яким він був до аварії? Я дійсно думаю, що ні».

Популярність Шумахера могла налякати хірургів, які занадто довго думали про проведення найпершої операції, вона була зроблена через дві години після інциденту: Рідерер каже: «Нейрохірурги завжди говорять: «Час - це мозок». Тобто, діяти потрібно негайно. Шумахер - добре відома фігура. Занадто довго вони чекали? Напевно, так».

У грудні 2013 року Шумахер, катаючись на гірських лижах, в результаті падіння отримав важкі травми голови. Про стан його здоров'я немає достовірної інформації, оскільки сім'я вважає за краще не розголошувати цю інформацію.

Микола Степанюк Джерело: Чемпіонат
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 21:01 0

Артем відзначився у очному матчі команд на 4-й хвилині поєдинку