Помічник Каштру: «Зоря не відходить від своїх принципів»

Вітор Северіно розповів про підготовку «Шахтаря» до поєдинку з луганським клубом

Перший асистент головного тренера «гірників» Вітор Северіно докладно розповів про підготовку до матчу 3-го туру УПЛ із «Зорею».

- Віторе, «Зоря» розпочала чемпіонат із двох поразок. Ви вже розбирали гру суперника? Якого матчу слід очікувати в неділю?
- Безсумнівно, попереду непроста гра. «Зоря» - гарна команда. Луганці продовжують діяти згідно зі своїми принципами, попри те, що в них багато нових футболістів. Так, вони зазнали двох поразок на старті, тому я впевнений, що вони будуть дуже підготовлені до поєдинку з нами. «Зоря» спробує заробити перші очки в сезоні. Проти нас це завжди були великі ігри, буквально вирішальні, складні та з чималою кількістю голів. Ми вже проаналізували суперника, знаємо, що «Зоря» не відходить від власних принципів, з незначними змінами. Зараз саме час презентувати все це нашим футболістам: певні речі на полі ми вже почали відпрацьовувати. Тож триває цілком звична підготовка до гри - вона буде складною.

- Чи вдалося звести всіх до спільного знаменника, враховуючи повернення збірників? Чи відновлено ігрові зв'язки?
- На сто відсотків цього ніколи не вдається зробити, тому що офіційні змагання, безумовно, відрізняються від тренувального процесу. Сама наука говорить, що неможливо зробити під час заняття нібито офіційну гру. Емоційний і змагальний фактори підносять матч на геть інший рівень інтенсивності. Однак ми провели планування стосовно цього. Так, наразі працюємо вже разом, у деяких футболістів утома трохи вища, хтось більш підготовлений. Цього тижня шість днів тренувань, до гри ще багато часу. Віримо, що всі будуть готові до зустрічі із «Зорею».

- Далі на команду чекає дуже складний графік: три поєдинки протягом восьми днів. Як зберегти футболістів свіжими?
- Складно, звісно. Ти не можеш передбачити майбутнього і не знаєш, що станеться. У щільному ігровому графіку завдання здебільшого в тому, щоб відновлювати хлопців, лишати їх свіжими на наступний матч. Тому підготовка переважно ґрунтуватиметься на відеоаналізі. Проте це добре. Ми в груповому раунді Ліги чемпіонів і після всього, що пов'язано з COVID, працюємо далі. Наше планування ґрунтуватиметься щотижня - зараз неможливо зазирати далеко в майбутнє. Докладатимемо зусиль.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 травня 2024, 22:25 3

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7