Гучний скандал. Відомі українські хокеїсти написали листа Зеленському

Підписанти не схвалюють діяльність керівництва Федерації хокею України

67 відомих українських хокеїстів підписали колективного листа, адресованого Президентові України Володимиру Зеленському, Прем'єр-міністрові Денису Шмигалю і очільникові Національного олімпійського комітету Сергію Бубці.

Серед підписантів - олімпійський чемпіон Альбервілля-1992 Олексій Житник, володарі Кубка Стенлі Руслан Федотенко і Антон Бабчук, чемпіон світу 1990 Дмитро Христич, знаменитий тренер Анатолій Богданов, капітан київського «Сокола» і збірної України Валерій Ширяєв.

Майстри найшвидшої у світі гри закликали керівництво держави й українського спорту звернути увагу на проблеми українського хокею і зокрема - на діяльність президента Федерації хокею України Анатолія Брезвіна.

У листі відзначається, що через бездіяльність Брезвіна уже десять років не може завершитися реконструкція головної хокейної арени держави - спорткомплексу «Авангард» на вулиці Юрія Іллєнка в Києві.

Також підписанти нагадали, що через бездіяльність федерації хокею національна збірна України скотилася з топ-дивізіону чемпіонату світу в третій за силою ешелон і продовжує регресувати. Прийнята в 2007 році Цільова програма розвитку хокею не діє.

«Довіра до Федерації хокею України в хокеїстів та хокейної спільноти відсутня», - йдеться в листі, який завершується проханням до адресатів про зустріч, на якій означені проблеми можна обговорити предметніше.

Анатолій Брезвін керує ФХУ з 2006 року. За цей час 64-річний функціонер тричі переобирався на посаді - в 2008, 2012 і 2016 роках. На цьогорічній звітно-виборній конференції Брезвін сподівається продовжити свої повноваження ще на чотири роки.

Микола Степанюк Джерело: Главком
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 06:45 43

У випадку тріумфу Боруссії Д місце володаря трофея виявиться зайнятим

Коментарі