Хемілтон виграв хаотичну гонку з двома рестартами, Альбон - в топ-3

Хемілтон переміг напарника на Гран-прі Тоскани, а Алекс Альбон заїхав на подіум

Топ-10: Хемілтон, Боттас, Альбон, Ріккардо, Перес, Норріс, Квят, Райкконен, Леклер, Феттель

Вибули: Ферстаппен, Гаслі, Сайнс, Джовінацці, Магнуссен, Латіфі, Окон, Стролл

Очко за найшвидше коло: Льюїс Хемілтон (Мерседес)

Пілоти Формули-1 залишилися в захваті від олдскульної траси в Муджелло, де сучасні боліди дають неймовірні відчуття. Однак на цих же машинах дуже складно обганяти, а вузький трек означав, що гонка вийде нудною і майже без обгонів.

Багато в чому так і вийшло, але було і багато топ-моментів. Льюїс Хемілтон несподівано слабо стартував і пропустив Валттері Боттаса (відзначимо суперстарт фіна)! Однак у вузькому повороті трапився завал, який вибив з гонки Макса Ферстаппена і Пьєра Гаслі. Макс другий вікенд поспіль не фінішує не зі своєї вини, оскільки ще до старту у голландця були проблеми з мотором і він не зміг нормально почати гонку.

У топ-3 слідом за Мерседесами піднявся Шарль Леклер, а топ-5 замикали Альбон і Стролл. Так гонка розділилася на боротьбу за перемогу між Мерседесами, а також битву за подіум.

Однак не встиг виїхати один сейфіті-кар, як виїхав другий! На стартовій прямій стався якийсь хаос, коли лідери гонки ще не розігналися після сейфіті-кара, а боліди позаду потрапили в масову аварію. У ній брали участь Джовінацці, Сайнс, Латіфі і Магнуссен. В результаті дирекція гонки оголосила червоні прапори. Другий етап поспіль гонка зупиняється і гонщики мали рестарт з місця.

Тепер уже Боттас стартував першим і пропустив Хемілтона! Льюїс видав класний старт і обійшов свого напарника. Третє місце зберігав Леклер, але на нього насів Ленс Стролл і зумів пройти кризову Феррарі. Пізніше Шарля пройшов і Ріккардо. Прикро для фанатів команди, що в 1000-й гонці в своїй історії Феррарі не може боротися навіть з Рено або Рейсінг Поінт.

Поки Хемілтон і Боттас їхали у відрив, за третє місце боролися Стролл, Ріккардо і Альбон. Після піт-стопів Хемілтон тільки зміцнив своє лідерство, а ось на 3-е місце вийшов Ріккардо, який випередив Стролла в битві за подіум.

Ще один шанс Боттасу дав сейфіті-кар після аварії Стролла. Ленс через прокол шини вилетів у бар'єри, а дирекція знову оголосила зупинку гонки червоними прапорами! Знову рестарт з місця.

Боттас провалив рестарт і відкотився на 3-е місце, а другим став Ріккардо. Втім, Даніель швидко повернувся на третю позицію, але Валттері втратив можливість поборотися з Хемілтоном за перемогу.

У підсумку Хемілтон виграв, а топ-3 замкнув Алекс Альбон! Пілот Ред Булла зумів пройти Ріккардо і здобув свій перший подіум в кар'єрі Формули-1. Важливе досягнення для Альбона, який постійно був за крок від топ-3, але тільки зараз піднявся на подіум.

Феррарі в своїй 1000-й гонці фінішувала на 8 та 10 позиції. Такий собі результат, враховуючи, що всього фінішувати вдалося тільки 12-ти гонщикам.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 190
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 135
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 110
4. Ландо Норріс (Макларен) - 65
5. Алекс Альбон (Ред Булл) - 63

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 19:02 16

Відбувся останній тур чемпіонату Німеччини з футболу

Коментарі