Тренер АЗ: «Перемога Динамо над Шахтарем у Суперкубку вражає»

Арне Слот вважає киян потужним і сильним суперником

Напередодні матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між київським «Динамо» та нідерландським АЗ Алкмаар, що відбудеться на НСК «Олімпійський» у вівторок, 15-го вересня, головний тренер опонентів киян Арне Слот розказав про настрій команди та підготовку до майбутнього протистояння.

- Як у команді сприйняли новину про зупинку сезону в чемпіонаті й титул «Аякса»?
- Насправді, володаря титулу немає. Сезон був скасований після 25-26 матчів. Не було визначено чемпіона, а отже й не було завойовано титул. Але, попри це, «квитки» для участі в Лізі чемпіонів між командами були розподілені. Ми отримали другий найкращий квиток, й у підсумку були змушені грати у відбірних раундах - спочатку проти «Вікторії» (Пльзень), а тепер - «Динамо» з Києва.

- Як команда готувалася до нового сезону з урахуванням нових реалій? Чи були якісь нововведення?
- Ми продовжували тренуватися, дотримуючись усіх заходів безпеки щодо COVID-19. На щастя, наш уряд дозволяв нам тренуватися за умови соціального дистанціювання на полі та поза ним. Після того, як було дозволено всім командним видам спорту проводити тренування так само, як і до пандемії, ми розпочали групову роботу за звичною схемою. Ми бачили, що гравцям потрібен час, щоб повернутися до свого фізичного рівня, і ми дали їм цей час. Це також вимагало додаткового моніторингу. Ми спеціально спланували передсезонну підготовку з великою кількістю хороших спаринг-партнерів, щоб оцінити свої сили та подивитися, що потрібно зробити, аби бути готовим до нашого першого офіційного матчу проти «Вікторії» Пльзень.

- Наскільки важлива Ліга чемпіонів для АЗ з точки зору фінансів і річного бюджету?
- Звичайно, вона є дуже важливою, оскільки може вагомо збільшити бюджет клубу.

- Як у команді відреагували на результати жеребкування?
- Ми розуміли, що на етапі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів нам у будь-якому разі дістанеться сильна команда. Оскільки ми вивчали всіх трьох можливих опонентів, наша реакція була досить спокійною. Деякі співробітники згадали протистояння з київським «Динамо» у 2010 році в Лізі Європи (2:1 і 2:0 на користь «Динамо»). Це було одне з перших, що спало на думку.

- Що ви особисто знаєте про «Динамо»?
- Наразі у нас є п'ять днів, щоб підготуватися та краще вивчити нашого опонента. Нам потрібно з користю використати ці дні, адже, на мою думку, ми гратимемо проти дуже сильної команди. Без сумнівів, у «Динамо» хороша команда.

- Кого можете виділити у складі «Динамо»?
- Нам добре відомий один гравець: Фран Соль. Ми зустрічалися в іграх із його колишньою командою «Віллемом II» і знаємо, що це хлопець, якому до снаги відчути момент і забити гол, оскільки він був одним із найкращих бомбардирів ліги з 14 голами.

- Чи має велике значення фактор свого/чужого поля в сучасних умовах?
- Ми розуміємо, що кваліфікаційний раунд складається лише з одного матчу, і те, що це саме виїзна гра, - звичайно, на користь київському «Динамо», хоча й на стадіоні не буде вболівальників. Так само, як ми знаємо кожен сантиметр нашого поля, напрямок вітру, так і наш суперник почуватиметься впевненіше на своєму домашньому стадіоні.

- Чи дивилися ви матч «Динамо» проти «Шахтаря»? Яке враження справила на вас гра киян?
- Так, ми дійсно дивилися гру, і те, що «Динамо» виграло Суперкубок, справді вражає, беручи до уваги те, що «Шахтар» нещодавно був півфіналістом Ліги Європи. Це зайвий раз свідчить, що «Динамо» - дуже потужний, сильний суперник.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 18:00 3

Контракт було розірвано за взаємною згодою сторін

Коментарі