Хаос на Гран-прі Італії! Гаслі виграв гонку, Сайнс і Стролл - в топ-3

А де ж пілоти Мерседеса?

Топ-10: Гаслі, Сайнс, Стролл, Норріс, Боттас, Ріккардо, Хемілтон, Окон, Квят, Перес

Очко за найшвидше коло: Хемілтон (Мерседес)

Старт Гран-прі Італії вийшов цікавим. Льюїс Хемілтон, звичайно, спокійно поїхав у відрив без всякої конкуренції, однак його напарник Валттері Боттас старт провалив і опустився на 6-е місце. Зате в топ-3 піднялися пілоти Макларена Карлос Сайнс і Ландо Норріс! Вперше з 2014 року два боліди британської команди опинилися в трійці по ходу гонки. Чудовий старт від Макларена, а топ-5 замикали Серхіо Перес і Даніель Ріккардо. Все це обіцяло класну боротьбу за подіум, незважаючи на те, що переможець, здавалося, став зрозумілий після першого повороту.

Що стосується Феррарі, то на своїй домашній трасі нічого хорошого на команду не чекало. Себастьян Феттель через проблеми з гальмами зійшов на 6-му колі, а Шарль Леклер боровся за 15-е місце. Мабуть, Феррарі пощастило, що при такій ганьбі на трибуні не було уболівальників.

У боротьбі за подіум довгий час все було стабільно: два Макларена в топ-3, а Перес і Ріккардо не могли нав'язати їм боротьбу. Втім, і Боттас не міг наздогнати суперників і відбивався від атак Ферстаппена.

А потім сталося несподіване: через технічні проблеми Кевіна Магнуссена виїхав сейфіті-кар, а Льюїс Хемілтон відправився на швидкий піт-стоп, проте піт-лейн була закрита! Оскільки маршали штовхали болід Магнуссена поруч з боксами, то бокси були закриті і заїжджати було не можна - горіло червоне світло. Ніхто і не поїхав, крім Хемілтона і Джовінацці. Обидва Макларена і всі інші залишилися на трасі і чекали, коли піт-лейн відкриють. Явна помилка Мерседеса і Хемілтона. Рідкісна, а тому дивна.

Стюарди почали розслідувати епізод, а гонка відновилася. І Хемілтон знову поїхав у відрив, тоді як обидва Макларени, на жаль, зігравши за правилами, після піт-стопів відкотилися на 6-7 місця. А потім виїхав ще один сейфіті-кар! У жорстку аварію потрапив Шарль Леклер, який в Параболіці на високій швидкості вилетів у бар'єри. Страшна аварія, але, на щастя, з Леклером все нормально.

Тим часом Хемілтон отримав штраф в 10 секунд «стоп енд гоу» (всього втратив близько 30 секунд), а гонку зупинили (червоні прапори) через аварію Леклера. Уф, прямо полегшення для Формули-1 після ряду нудних гонок.

Після червоних прапорів гонка поновлюється з решітки. З двох перших рядів стартували Хемілтон (якому потрібно відбути штраф), Стролл і Гаслі. Як вам такі претенденти на перемогу?

На першому колі після рестарту Хемілтон поїхав відбувати штраф і повернувся останнім, однак у нього було 23 кола, щоб відіграти якомога більше позицій. У лідери вийшов Пьєр Гаслі, а в топ-3 були Райкконен і Сайнс. Відзначимо сход Макса Ферстаппена через проблеми з болідом. Сум для Макса, адже був шанс скоротити відставання від Хемілтона в загальному заліку.

У боротьбі за перемогу Гаслі досить впевнено поїхав у відрив, а Сайнс зумів пройти Райкконена і кинувся в погоню за лідером. На жаль для шанувальників Кімі Райкконена, фін на слабкій Альфа Ромео не зміг утримати позаду Стролла, пропустивши суперника на третє місце. А це ж міг бути, ймовірно, останній подіум для 40-річного Кімі.

І хто переміг? Виграв Пьєр Гаслі на Альфа Таурі, який утримав Сайнса позаду. Неймовірне досягнення для молодого француза. Подіум з ним розділили Карлос Сайнс і Ленс Стролл. Красива гонка.

Льюїс Хемілтон в підсумку фінішував 7-м і зовсім трохи програв Боттасу, так що ситуація в загальному заліку не змінилася. Втім, гонка в Монці все одно запам'ятається.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 164
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 117
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 110

4. Ленс Стролл (Рейсінг Поінт) - 57
5. Ландо Норріс (Макларен) - 57

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 27 липня 2024, 00:11 2

Реванш відбудеться 21 грудня 2024 року

Коментарі