ШЕВЧЕНКО: «Ми добилися результату, значить, мої рішення були виправдані»

Наставник збірної вважає, що Коноплянка провів відмінний матч зі Швейцарією

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко дав прес-конференцію після гри Ліги націй проти Швейцарії (2:1):

- «Арена Львів» - відмінне місце для нашої команди. Підтримки сьогодні було мало, але ми відчували, що за нас вболівали. Приємно грати і перемагати тут.

Що стосується матчу, то він показав, що збірна Швейцарії, як я і говорив, - команда дуже класна, тактично дуже добре підготовлена, збалансована у всіх лініях. Видно роботу тренера. Для нас був сьогодні дуже хороший тест, і дуже цікава гра.

За схемою гри збірна Швейцарії - дуже незручний для нас суперник. Тому я дуже радий, що хлопці виконали план на гру, і виконали його відмінно.

- Чому у вашій команди сьогодні далеко не завжди виходило вдало переходити від оборони до атаки?

- В першу чергу, суперник не давав нам цього робити - швейцарці дуже добре пресингували, не боялися залишатися один на один на всіх ділянках поля. Нам сьогодні протистояла фізично сильна команда, яка демонструвала те, що вимагає сучасний футбол. Демонструвала, поки у неї були на це сили. Сьогодні був відкритий футбол з боку двох команд

- Чому сьогодні ви використовували лише одну заміну?

- Зараз різний стан у футболістів. Я бачив, що хлопці тримають ритм гри. І бачив, що заміни не потрібні. При цьому я сумнівався, що футболіст, який вийде на заміну, увійде в таку гру. Ми добилися результату, значить, мої рішення були виправдані.

- Як оціните гру дебютантів - Тимчика та Михайличенка?

- Хотів би відзначити їх обох. Вони вийшли на непростий матч з дуже хорошим суперником, але зіграли абсолютно впевнено і виконали завдання, які ми перед ними ставили. При цьому саме після гарного підключення Тимчика ми забили перший м'яч. Дуже задоволений нашими дебютантами.

- Єдиним футболістом, який сьогодні вийшов на заміну, став Роман Яремчук. Але він отримав від вас велика кількість емоційних зауважень. Що не так робив Яремчук?

- Ці зауваження були як стимуляція. Я хотів, щоб хлопці тримали ритм, не зупинялися, допрацьовували до кінця. А невимушені помилки з боку Яремчука були. Це футбол. Претензій ж до нього у мене не було ніяких.

- Наскільки буде відчутною ротація складу на матч з Іспанією?

- Спершу ми пройдемо реабілітацію. Подивимося, як хлопці відновляться, а по приїзду в Іспанію займемося кадровими питаннями.

- Як оціните гру Коноплянки?

- Вважаю, що з урахуванням його поточного стану, він провів відмінний матч. Йому треба набирати, конкурувати. Як в своєму клубі, так і в збірній. Все залежить від нього. Ми бачимо його потенціал, будемо давати йому шанси. Євгену важливо виграти конкуренцію в своєму клубі.

Микола Степанюк Джерело: Динамо Київ від Шурика
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 19 травня 2024, 14:44 4

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Коментарі