Ястремська достроково залишає US Open

Друга ракетка України припиняє боротьбу за трофей вже на стадії другого кола

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) завершила боротьбу на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.

У матчі другого кола 20-річна тенісистка поступилася Медісон Бренгл з США (№84 WTA).

US Open. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Медісон Бренгл (США) - 2:6, 3:6

У матчі першого кола було видно, що Ястремська на даний момент не готова до великих перемог. Перша міцна суперниця зі стабільною грою показала, над чим потрібно працювати українці, хоча про це і так всі знають. Ще більше дивує, що Даяна не змогла розібратися з тенісисткою, яка подає першу подачу зі швидкістю 130 км / год. Але фактично виявилося, що і таке можливо, якщо раз за разом бездумно лупити з усієї сили.

Великою мірою, 30-річна Бренгл, яка за часів дорослої кар'єри аж один раз грала в третьому колі US Open і свій найбільший турнір здобула тільки в цьому році (125-тисячник в Ньюпорті), зіграла на нестабільності суперниці. Вона грамотно заробляла очки, добре пересуваючись і по максимуму змушуючи Даяну атакувати з не найзручніших позицій. Але все ж, без настільки невдалих дій українки американці навряд чи б вдалося перемогти.

43 невимушені помилки за 17 геймів - це недозволена розкіш для жодної тенісистки. Більш того, це майже дві третини від усіх виграних очок Бренгл. Якщо в попередньому матчі ще пощастило, що суперниця не дуже добре відпрацьовувала в захисті, то сьогодні Медісон в цьому компоненті відіграла куди краще.

Тому замість матчу третього кола Ястремська - Рибакіна організатори із задоволенням подивляться (і виплатять преміальні) на протистояння місцевого третього ешелону.

У наступному раунді Бренгл зіграє проти співвітчизниці Шелбі Роджерс (№93 WTA).

Раніше в третій раунд US Open вийшла Марта Костюк.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 17 травня 2024, 14:13 3

Ілля проводить найкращий турнір у 2024-му році

Коментарі