Костюк впевнено крокує до третього раунду US Open, обігравши сіяну

Марта в двох сетах здолала Анастасію Севастову з Латвії

Українка Марта Костюк (№137 WTA) продовжує перемагати на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.

У матчі другого кола 18-річна тенісистка розібралася з латвійкою Анастасією Севастовою (№45 WTA), яка отримала від організаторів 31-й номер посіву.

US Open. Друге коло
Марта Костюк (Україна) - Анастасія Севастова (Латвія) - 6:3, 7:6(5)

Почався матч з трьох ейсів Марти на своїй подачі. Уже це свідчило про серйозність намірів української тенісистки. Костюк діяла більш активно, намагаючись захоплювати ігровий простір і грамотно завершувати атаки. Деякий час у Севастової виходило сильно не програвати, але незабаром все змінилося.

Після того як Марта захистила важкий гейм з рахунку 15:40, вона раптом повністю захопила ініціативу і єдиного брейку в першій партії їй вистачило для перемоги.

Окремо варто поглянути на статистику першого сету - вона створена для того, щоб нею милуватися. Там є кілька важливих моментів, по-перше, це 68% влучання в корт першим м'ячем на подачі. Щось подібне ми спостерігали і в першому матчі проти Касаткіної (67%). Подача Костюк зараз дуже потужна і точна, тому дозволяє легко захищати свої гейми, а значить, економити сили на дистанції. Для таких великих турнірів це особливо важливо. По-друге, це нуль активно виграних м'ячів у суперниці. Звичайно ж, Севастова не найбільш атакувальний гравець в турі, вона може знайти свій шанс і на контратаці, але це все одно практично нонсенс. Наприклад, в трьох сетах проти Корі Гауфф у першому колі у неї було 27 віннерсів. По-третє, чудова гра біля сітки і 100% нейтралізація всіх фірмових вкорочених від Севастової.



На другий сет дівчата вийшли трохи з іншим настроєм, і у Анастасії з'явилося трохи більше шансів. Хоча на прийомі латвійка за весь сет до тай-брейка виграла всього три очки, але свої подачі все ж захищала. План Севастової полягав в тому, щоб затягнути Марту в довгі розіграші, максимально заганяти її і змусити помилятися. І значною мірою це частенько виходило. Якщо в середині партії практично не було сумнівів у перемозі українки, то ближче до кінця вони почали з'являтися.

Тай-брейк розпочинався приблизно так, як і з Джорджі в Палермо. Марта допустила кілька невимушених помилок, віддавши перевагу в рахунку опонентці. Але, на щастя, італійський сценарій не повторився. Після 2:5 українка зіграла практично ідеально, вигравши п'ять очок поспіль.

Браво, Марта! Це, безсумнівно, найкращий теніс у виконанні 18-річної українки і вже другий вихід до третього раунду Великого Шолома. Перший був у Австралії ще 2,5 роки тому, якщо раптом хто забув. Цікаво, що більше в основній сітці мейджорів вона ніколи і не грала.

У наступному раунді Костюк зіграє проти Наомі Осаки (№9 WTA).

Раніше свої матчі програли Катерина Бондаренко і Катерина Козлова.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 22 травня 2024, 07:01 11

Портал Give Me Sport випустив цікавий рейтинг

Коментарі