Емоційна яма. Денисов розповів, чому Шахтар програв Динамо

Журналіст вважає, що це наслідки вильоту з Ліги Європи в півфіналі

Футбольний журналіст Олександр Денисов розповів про причини поразки донецького «Шахтаря» від київського «Динамо» в матчі за Суперкубок України 2020 (1:3):

«На мій погляд, головна причина поразки «Шахтаря» в Суперкубку - це наслідки вильоту з Ліги Європи в півфіналі. Дуже глибокою, на мій погляд, була емоційна яма, і команді була потрібна пауза на відпочинок. А в підсумку вже через чотири дні після поразки в півфіналі «Шахтар» стартував у чемпіонаті.

Той же «Інтер», програвши фінал Ліги Європи, зараз просить Серію А, щоб новий сезон розпочався не 19 вересня, а 26-го, оперуючи втомою після єврокубкового сезону. Той же «Ліон», вилетівши з півфіналу Ліги чемпіонів двома днями пізніше після «Шахтаря», тільки в ці вихідні, через 10 днів після єврокубків, стартував у французькій лізі, пропустивши матч 1-го туру. А «Шахтар» - єдина команда з тих, хто пробилися в квартети кращих, причому як в Лізі Європи, так і в Лізі чемпіонів, яка вже через чотири дні після півфіналу Ліги Європи стартувала у внутрішній першості.

Я впевнений, зважаючи на екстраординарний єврокубковий сезон, який завершився для «Шахтаря» за чотири дні до старту УПЛ, якби «Шахтар» попросив, йому б все пішли назустріч з перенесенням матчу 1-го туру проти «Колоса». І тоді на матч Суперкубка «Шахтар» вийшов би емоційно свіжим. Саме емоційна спустошеність після «Інтера» бачиться для мене основною причиною спочатку складної гри з «Колосом», а потім поразки в Суперкубку».

Микола Степанюк Джерело: Футбол 1/2/3
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 травня 2024, 00:05 25

Українці також відзначилися по одному асисту – 7:0!

Коментарі