Збереження Джейдона Санчо – найважливіша стратегічна перемога Боруссії Д

Оглядач Sport.ua – про головну зірку дортмундців

Джейдон Санчо - явище в німецькому футболі. Настільки технічного, швидкого та розумного вінгера в Бундеслізі не було з часів молодого Франка Рібері в розквіті його сил. Що й казати, якщо англійський тінейджер став першим гравцем в історії ліги, який зумів за один сезон пробити позначку в 15 голів та 15 асистів. Минулу кампанію Джейдон завершив з неймовірними 17+16 за системою «гол+пас» .

В один момент Санчо став найголовнішим активом дортмундської «Боруссії». Гравцем, якого ставлять в приклад, ведучи переговори з іншими талантами. Гравцем, від форми якого безпосередньо залежить результат команди в будь-якому матчі. Санчо став зіркою «Боруссії» Д, й лише придбаний взимку Ерлінг Холанд може похвалитися таким же статусом.

Серед претендентів на Санчо називали чи не кожен топ-клуб Європи, але основним кандидатом став «Манчестер Юнайтед»». Чутки про можливий перехід Джейдона ходили місяцями, й останнім часом від усіх цих домислів та припущень ставало нудно.

Але ще після завершення Бундесліги німецькі ЗМІ повідомили про конкретний дедлайн в переговорах - 10 серпня. Дортмундці чітко дали зрозуміти, що вони хочуть продати Санчо до старту передсезонних зборів в Швейцарії. Мовляв, заміну йому знайти буде вкрай важко, а у тренерів має бути час, щоб награти новачка. І кілька днів тому цей дедлайн настав. Клуби так і не домовилися про угоду.

«Санчо буде грати за нас в наступному сезоні. Це рішення остаточне. Новий контракт? Ще минулого літа ми продовжили з ним договір до літа 2023 року, відкоригувавши його зарплату, виходячи від вкладу в нашу гру», - повідомив спортивний директор клубу Міхаель Цорк .

Так, хтось скаже, що те ж саме Цорк говорив, коли в 2017 році Усман Дембеле переходив з Дортмунда в «Барселону». Але порівнювати ці ситуації не варто. Молодий француз поводився як свиня, самовільно залишав розташування клубу, не відповідав на дзвінки, й своїм виглядом показував, як сильно він хоче піти. У «Боруссії» не було вибору, окрім як відпустити бунтаря.

З Джейдоном все інакше. Англієць жодного разу не показав своїм, що він мріє покинути Дортмунд. З самого початку складалося враження, що він хоче повернутися в Англію, але не проти й залишитися в Німеччині ще на один сезон.

В результаті всієї цієї ситуації «джмелі» здобули найважливішу стратегічну перемогу. І ось чому.

«Боруссія» продемонструвала свої амбіції і непоступливість у переговорах

Позиція дортмундців в переговорах по Санчо була максимально чіткою та простою. Ви платите 120 мільйонів євро - ми відпускаємо гравця. І ніяк інакше. Пандемія? Не має значення.

«Манчестер Юнайтед» не хотів йти на ці умови. Вони пропонували меншу суму, та думали розтягнути її на кілька траншів. Але позиція «джмелів» була максимально твердою.

Тим самим «Боруссія» Д намагається позбутися реноме постачальника талантів для великих клубів. Дортмунд продемонстрував власні амбіції, які куди вище, ніж постійне друге-третє-четверте місце.

Фактор Джуда Беллінгема

Санчо немов першовідкривач. Він - перший англійський футболіст в історії «Боруссії» Дортмунд. За його прикладом, цього літа в Німеччину перебрався 17-річний вундеркінд з Бірмінгема Джуд Беллінгем.

Очевидно, що вчорашньому школяреві буде вкрай важко освоїтися в абсолютно новій для себе країні та культурі. І тут дуже важливо, щоб хоч якийсь відрізок часу поруч із ним була людина, яка сама через це все не так давно пройшла.

Навіть по фотографіях з тренувань «Боруссі » видно, що Санчо та Беллінгем постійно разом.

Фактор Холанда


Твіттер Боруссії Д. Джейдон Санчо і Ерлінг Холанд

Потенційно зв'язка Санчо - Холанд може стати найсильнішою не лише в Німеччині, а й в усій Європі. І дортмундцям буде неймовірно прикро, якщо цей тандем проіснує лише півроку. Дуже хочеться побачити, що ці хлопці здатні дати команді на довгій дистанції.

Фактор «Баварії»

«Баварія» стає занадто сильною. Занадто. Після приходу Лероя Сане у мюнхенців в принципі не залишилося слабких місць. Втратити перед стартом сезону Санчо, та не підготувавши йому гідну заміну = програти боротьбу за чемпіонство ще до першого туру.

Так, «рекордмайстери» все одно залишаються очевидними фаворитами Бундесліги, але з Санчо у «джмелів» точно більше шансів нав'язати боротьбу.

Тож з точки зору стратегії розвитку «Боруссія» Д здобула дуже велику перемогу. А пограти за топ-клуб АПЛ Санчо ще встигне. Все ж йому ще тільки 20 років.

Та й для самого Санчо це рішення є абсолютно вірним. Незважаючи на всю свою крутість, у Джейдона є одна велика проблема - він все ще не Big Match Player. Санчо не раз пропадав з радарів в великих матчах. Тільки по ходу минулого сезону подібне було в іграх з «Баварією», ПСЖ та «Барселоною». У МЮ від гравця, який прийшов за 100+ мільйонів євро результату вимагали б тут і зараз, й особливо в матчах проти представників топ-6. Так що ще рік в Дортмунді піде йому тільки на користь. Санчо ще необхідно обрости м'язами.

Ну а поки що можна відпочити від серіалу під назвою: «Санчо та Манчестер Юнайтед». Але впевнений, що режисери продовжать його як мінімум на ще один сезон.

Ілля Квіткін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 14:53 13

Гравці IGNIS та FC Rutakorets на якийсь час перейшли з футболу в ММА