Осака зупинила Ястремську на турнірі в Нью-Йорку

Українка на фоні пошкодження не зуміла домогтися позитивного результату проти топової суперниці

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№25 WTA) завершила боротьбу на турнірі серії Прем'єр 5 в Нью-Йорку («Western & Southern Open»), який в цьому році перенесли з Цинциннаті.

У матчі третього кола українка, посіяна на змаганнях під 16-м номером, програла четвертій сіяній Наомі Осаці з Японії (№10 WTA).

Нью-Йорк. Третє коло
Даяна Ястремська (Україна) - Наомі Осака (Японія) - 3:6, 1:6

На жаль, всі прогнози на цей поєдинок збулися. Українка не зуміла скласти серйозного опору топовій опонентці. Навіть незважаючи на те, що Осака не показала якогось феноменального рівня, вона повністю контролювала ситуацію на корті.

У Даяни було кілька спалахів, була навіть достатня кількість брейкпойнтів, щоб поборотися за перемогу хоча б в одному з сетів. Але різницю часто робила шикарна подача японки, яка не дозволила українці жодного разу оформити брейк. У Даяни з цим компонентом все складалося набагато гірше. Загалом, було чітке розуміння того, що перемоги їй сьогодні не бачити.

У першому сеті Осаці вистачило одного брейка, у другому - вона зробила цілих три. Звичайно ж, нереалізація брейкпойнтів українкою ще більше тиснула на Ястремську і під кінець її потуги стали затихати.



З цікавого можна хіба що відзначити футфоли Даяни, які фіксувала автоматична система. Один з них трапився під час другої подачі на матчболі Осаки. Буває в житті і таке, добре, що це сталося в матчі, де шансів на перемогу все одно практично не було.

Поки не ясно, чи зможе Даяна повноцінно відновитися до US Open, але якщо вона вийшла на матч, то, напевно, не все так погано, як здається на перший погляд. Побажаємо їй хорошого жереба і успішного виступу на мейджорі. За відсутності Світоліної вона стає нашою головною надією.

У наступному раунді Осака змагатиметься проти естонки Анетт Контавейт (№20 WTA).
Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 08 травня 2024, 12:22 7

Катерина обіграла Марину Мельникову на турнірі ITF у Празі

Коментарі