Фартовий турнір. Севілья здолала Інтер і знову виграла Лігу Європи

«Севілья» вирвала перемогу в фіналі Ліги Європи

Що ж, ось і відбувся перший на цьому тижні єврокубковий фінал. На жаль, без «Шахтаря», який за годину до початку протистояння в Кельні завершив свій матч першого туру чемпіонату України. У вирішальній дуелі Ліги Європи зустрілися «Севілья» та «Інтер».

Тренерський штаб Антоніо Конте не став вносити зміни в переможний склад: в старті міланського клубу вийшли ті ж футболісти, що й в поєдинку з «гірниками». А ось в старті «Севільї» відбулася одна зміна. На вістрі атаки замість Ен-Несірі вийшов де Йонг, який приніс своїй команді перемогу в півфінальній зустрічі з «Манчестер Юнайтед».

«Інтер» був фаворитом. Але міланському клубу протистояла команда, яка в фіналах Ліги Європи раніше не програвала. А таких фіналів у «Севільї» було цілих п'ять. Так сталося і цього разу. Хоча все починалося для «нерадзурі» чудово. Вже на третій хвилині Лукаку пройшов Карлоса, і майбутній герой матчу в штрафному завалив фактурного опонента. Сам Лукаку і реалізував пенальті.

Відігралися севільці досить швидко. Атака правим флангом завершилася навісом Наваса, і де Йонг в падінні головою завдав влучного удару.

Внутрішня напруга протистояння наростала з кожною хвилиною. В одному з епізодів м'яч потрапив у руку Карлоса в штрафному «Севільї», але ще один пенальті в ворота номінальних господарів арбітр вирішив не ставити. А спроби переконати Маккелі в хибності такого рішення призвели «нерадзурі» тільки до попередження для Антоніо Конте.

Після закінчення півгодини гри своє вагоме значення почали виправдовувати стандарти. Спочатку навіс зі штрафного замкнув де Йонг, який оформив дубль в матчі. Але радість севільців тривала недовго: навіс зі штрафного в результативний удар втілив Годін.

У другому таймі команди вели куди більш обережну гру, ніж в першій половині зустрічі. «Нерадзурі» довго контролювали м'яч, намагаючись виманити суперників зі своєї половини поля. Ті не поспішали відходити далеко від свого штрафного, але, все ж, пропустили найнебезпечніший випад Лукаку. Бельгієць втік до воріт «Севільї», і тільки вихід Бону врятував ситуацію.

Вирішило долю протистояння ще одне стандартне положення. Карлос підкараулив відскок в штрафному «Інтера» і пробив «ножицями» у падінні через себе. На шляху м'яча опинилася нога Лукаку, від якої круглий снаряд залетів у ворота. До кінця зустрічі ще залишалося чимало часу, але підопічні Конте так і не змогли прийти до тями після такого неприємного казусу. Тільки раз в штрафному «Севільї» виникла «пожежа», але в потрібному місці опинився Кунде, який розрядив ситуацію.

Таким чином, «Севілья» вшосте стала переможцем Ліги Європи, котра є по-справжньому фартовим турніром для «нервіонців».

Ліга Європи. Фінал.

«Севілья» - «Інтер» - 3:2

Люк де Йонг (12, 33), Дієго Карлос (74) - Ромелу Лукаку (5, з пенальті), Дієго Годін (36)

Дієго Карлос (3), Евер Банега (45) - Ніколо Барелла (41), Алессандро Бастоні (55)

«Севілья»: Бону, Серхіо Регілон, Дієго Карлос (Неманья Гудель, 85), Жюль Кунде, Хесус Навас, Евер Банега, Фернандо, Хоан Хордан, Сусо (Франко Васкес, 78), Лукас Окампос (Мунір Ель-Хаддаді, 70), Люк де Йонг (Юссеф Ен-Несірі, 85)

«Інтер»: Самір Ханданович, Дієго Годін (Антоніо Кандрева, 90), Ешлі Янг, Даніло Д'Амброзіо (Віктор Мозес, 78), Алессандро Бастоні, Стефан де Врей, Роберто Гальярдіні (Крістіан Еріксен, 78), Марсело Брозович, Ніколо Барелла, Лаутаро Мартінес (Алексіс Санчес, 78), Ромелу Лукаку

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон «Рейн Енергі» (Кельн, Німеччина)

СЕВІЛЬЯ - ІНТЕР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 19:46 12

Михайло з'явився на полі на 71-й хвилині

Коментарі