Шахтар забив три голи Колосу, не реалізувавши ще два пенальті

Дублем у гірників відзначився Алан Патрік

21 серпня донецький «Шахтар» міг грати у фіналі Ліги Європи, але через поразку від «Інтера» (0:5) «гірники» вимушені розпочинати новий футбольний сезон поєдинком проти «Колоса».

Стартові склади обох суперників не здивували, адже зміни в міжсезоння в командах були мінімальні. Луїш Каштру, у порівнянні з матчем проти «Інтера», зробив дві зміни у стартовій «одинадцятці». Місце у воротах зайняв Трубін, а у центрі захисту Хочолаву замінив Бондар.

Руслан Костишин теж не пішов на експерименти, і в «старті» виставив перевірених гравців, а обидва новачки «Колоса», Новак і Кравченко, зайняли місця на лаві для запасних.

З перших хвилин матчу «Шахтар» захопив ініціативу і почав методично створювати гострі моменти біля воріт Волинця. Втім, «Колос» не знітився, і побудував свою гру на контратаках. Вже на 6-й хвилині ковалівці мали можливість відкрити рахунок: опорник гостей Задоя зробив навіс у воротарський майданчик прямо на голову Смирного, та удар впритул відбила стійка.

У господарів виділявся юний Маркос Антоніо, який мав кілька гарних можливостей стати автором першого голу в поєдинку. Ближче до середини першого тайму темп гри впав, що цілком влаштовувало підопічних Костишина. З перебігу подій на полі було видно, що футболісти «Шахтаря» віддали багато сил в півфінальному матчі, і керманичу «гірників» потрібно було провести більшу ротацію складу.

В свою чергу «Колос» не грав на відбій, а намагався притримати м'яч, і за першої нагоди проводив швидкі флангові атаки. На останній хвилині тайму Кирило Петров підніжкою зупинив прохід Алана Патріка у штрафному майданчику «Колоса». До кулястого підійшов Тайсон, проте його удар з «відмітки» відмінно парирував воротар ковалівців Євген Волинець.

Перебіг подій у першому таймі, а особливо його рахунок, абсолютно не влаштовував португальського наставника «гірників». По перерві «Шахтар» отримав другий шанс відкрити рахунок у матчі, і знову з пенальті. Цього разу до м'яча підійшов Марлос, але його удар по центру воріт Волинець теж відбив. За сім хвилин потому - знов суперечливе порушення у штрафному майданчику «Колоса», і як результат - третій пенальті у ворота ковалівців. Виконувати удар взявся Алан Патрік, і з третьої спроби «гірники» спромоглися відкрити рахунок у поєдинку.

Очевидно, такий перебіг подій надломив гравців «Колоса», і вони пропустили один за одним два голи: на 70-й хвилині дубль оформив Алан Патрік. А за кілька хвилин по тому Тете, який щойно вийшов на заміну, сильно пробив по воротах, і м'яч рикошетом від Волинця потрапив до сітки воріт.

Варто віддати належне гравцям «Колоса», вони зуміли зібратись і вразити ворота Трубіна: чудовий удар вдався Денису Костишину, рахунок став 3:1. До фінального свистка обидві команди створили свої моменти біля воріт суперників, однак змінити цифри на табло їм не вдалося.

Чемпіон здобуває непросту перемогу на старті нового сезону, а підопічних Руслана Костишина варто похвалити за гарну гру, а також виділити голкіпера Євгена Волинця, який цілком заслуговує звання найкращого гравця поєдинку.

Українська Премьєр-ліга. 1-й тур

Шахтар - Колос - 3:1

Алан Патрик (60, с пен., 70), Волинець (72, автогол) - Костишин (77)

На 45+1 хв. Тайсон и на 53 хв. Марлос не реалізували пенальті (обидва рази - воротар)

Ємець (31), Петров (45), Задоя (52), Ореховський (60)

«Шахтар»: Анатолій Трубін, Додо (Сергій Болбат, 74), Сергій Крівцов, Валерій Бондар,Микола Матвієнко, Тарас Степаненко, Алан Патрик (Віктор Коваленко, 71), Маркос Антоніо (Манор Соломон, 74), Тайсон (Євген Коноплянка, 71), Марлос (Тете, 64), Жуніор Мораєс

«Колос»: Євген Волинець, Олексій Зозуля, Кирило Петров, Максим Максименко, Владислав Ємець, Євген Задоя, Евген Смірний (Денис Костишин, 75), Павло Ореховський (Андрій Богданов, 62), Денис Антюх, Євген Морозко (Олег Ильїн, 75), Олександр Бондаренко

Арбітр: Ігорь Пасхал (Херсон)

Стадіон: НСК «Олімпійський»

ШАХТАР - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі