Палкін розповів, скільки заробив Шахтар в нинішньому євросезоні

Генеральний директор «Шахтаря» - про фінансову ситуацію в клубі

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів про те, стільки грошей заробив клуб в нинішньому сезоні єврокубків:

«Якщо ми зупинимося на нинішній точці - вихід в півфінал Ліги Європи, то дохід «Шахтаря» від виступу в єврокубках складе близько 50 мільйонів євро.

Звичайно, спортивні результати - це визначальне. Якщо ми проходимо якомога далі в Лізі чемпіонів і Лізі Європи, то вартість команди відповідним чином збільшується, і часом - може навіть в рази.

Тому якщо ми говоримо про бізнес-моделі, то для нас це дуже важливий елемент. За великим рахунком, це і є стратегія розвитку нашого клубу: домогтися ситуації, коли ми будемо повністю покривати свої витрати і станемо прибутковими.

Коли говорять, що клуби існують за одними законами, а бізнес-компанії - за іншими, то це не так. Скрізь один закон. Якщо сьогодні футбольний клуб буде орієнтований на те, щоб заробляти гроші і бути прибутковим, то цей фактор прямим чином буде впливати на спортивні результати, а спортивні результати - на фактор прибутковості. Це такі взаємопов'язані речі».

Сьогодні «Шахтар» в півфіналі Ліги Європи зіграє з «Інтером».

Олег Дідух Джерело: Інтерфакс-Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 травня 2024, 00:13 3

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі