Інтер – Шахтар. Прогноз і анонс на матч півфіналу Ліги Європи

Стримати Лукаку, а Марлосу і Тайсону провести найкращий матч у сезоні

Вперше в нинішньому розіграші Ліги Європи «Шахтар» не буде фаворитом протистояння. «Бенфіка», «Вольфсбург», «Базель» - з цими суперниками букмекери або віддавали перевагу чемпіонам України, або ж ділили шанси порівну. Але на цей раз все по-іншому: «гірники» - андердоги. Напевно, цей факт, як мінімум, виправданий. І справа навіть не в тому, що «два-три гравці «Інтера» коштують, як весь чемпіонат України», як сказав нещодавно екс-капітан донецької команди Даріо Срна. Крім усього іншого, міланська команда більш збалансована, більш майстерна, якщо брати практично кожну ігрову позицію, та й Конте в зв'язку з цим вище котирується, ніж Каштру (в першу чергу через досвід ігор на такому рівні). У нинішньому євросезоні «Шахтар» лише пару разів перетинався з суперниками подібного рівня - з «Аталантою» і «МанСіті», і обидва рази за сумою двох поєдинків «гірники» поступилися.

Але це аж ніяк не означає, що у «Шахтаря» немає шансів. Вони є завжди. Тим більше, в нинішній ситуації. Практично всі гравці «Шахтаря» в один голос стверджують, що пробитися в фінал Ліги Європи - це їхня мрія. Стало бути, вони для здійснення своєї мрії зроблять все можливе і неможливе. До того ж, в арсеналі «Шахтаря» знайдуться свої козирі в майбутньому поєдинку. В першу чергу потрібно вести мову про швидкість, причому як індивідуальну, так і загальнокомандну. Донеччани дуже швидко проходять центр поля, здатні моментально організувати разючу контратаку. Про таке їхнє вміння, так само як і про можливість створити проблеми для італійського віце-чемпіона, сказав недавно Марсель Коллер, головний тренер «Базеля», команду якого «гірники» розгромили на попередній стадії турніру. Вторив йому і колишній наставник «Шахтаря», а нині тренер «Динамо» Мірча Луческу, який заявив, що його колишня команда виграє не тільки у «Інтера», а й у фіналі. Головні аргументи «помаранчево-чорних» у цій грі, втім, як і в попередніх - Марлос і Тайсон. Якщо ці двоє проведуть свої найкращі поєдинки в сезоні, «Шахтар» може пройти у фінал.

Разом з тим, практично всі фахівці відзначають і слабку ланку «Шахтаря». Нею прогнозовано є гра в обороні. Зокрема, в зоні центральних захисників. Ігрові проблеми Кривцова і компанії в матчах проти «Вольфсбурга» і «Базеля» було видно лише епізодично. Але в даному випадку мова йде про таке явище, як Лукаку. Нападаючий «Інтера» перебуває в феноменальній формі, забиваючи в дев'яти поспіль матчах Ліги Європи. Зупинити такого велетня - вельми і вельми проблематично. Тим більше, якщо врахувати, що в парі з Кривцовим буде діяти, швидше за все, нестабільний Хочолава.

Кадрові проблеми «гірників» - все ті ж. Порвав «хрести» Ісмаїлі, який надовго вибув з гри, і його буде змінювати Матвієнко. Тому в пару до центрбека Кривцова Каштру визначить когось із дуету Хочолава - Бондар. Швидше за все, першого, оскільки у грузинського захисника більше досвіду.

У команди Конте втрат дві. Травмований півзахисник Весіно, однак його навряд чи можна назвати повноцінним гравцем стартового складу. А ось Алексіса Санчеса - цілком можна, але чилієць не зіграє через пошкодження. А якщо так, то компанію Лукаку в нападі складе Мартінес.

Майбутній поєдинок стане для суперників лише третім. До цього опоненти зустрічалися в 2005-му в двоматчевій дуелі за вихід в груповий етап Ліги чемпіонів. Тоді в Донецьку «Шахтар» без шансів поступився 0:2, а в Мілані була зафіксована нічия 1:1. Донецьку команду тоді очолював Мірча Луческу, який до цього нетривалий час тренував «Інтер». Цікаво, що з тих складів в обох клубах залишилися лише дві людини - Даріо Срна і Хав'єр Дзанетті, котрі працюють зараз на адміністративних посадах.

І ще дуже важлива деталь. «Інтер» в своїй єврокубковій історії провів вісім поєдинків проти українських команд, і при цьому жодного разу не програв: п'ять перемог при трьох нічиїх. А ось «Шахтар» подібною статистикою похвалитися не може. Для «гірників» італійські клуби залишаються вельми складною перешкодою: в 22 матчах здобуто лише шість перемог при двох нічиїх, інші матчі завершувалися поразками.

Антоніо Конте, головний тренер «Інтера»:

- Ми спостерігали за «Шахтарем» в групі Ліги чемпіонів з «Аталантою». Вони звикли до такого рівня змагань, у них є якість, багато бразильців на полі. Це команда високого рівня. Поєдинок проти «Шахтаря» обіцяє бути непростим для нас. За останні роки український футбол став серйозною силою в Європі.

Луїш Каштру, головний тренер «Шахтаря»:

- На нас чекає складний півфінал. Думаю, як «Севілья» з «Манчестер Юнайтед», так і «Шахтар» з «Інтером» - це ті матчі, де ніхто не знає до самого кінця, як вони вирішаться, - будь-хто може бути в фіналі. Думаю, жоден тренер з чотирьох - ні Сульшер, ні Лопетегі, ні Конте, ні я, не сумнівається в тому, чого хоче від цього змагання. Зараз потрібно грати з повною концентрацією і віддачею. Ми говоримо це з самого початку сезону. Ми готові грати на будь-якому стадіоні світу проти будь-якої команди. Це і робимо.

Букмекери фаворитом протистояння вважають італійців. Середній коефіцієнт на перемогу «Інтера» - 1,75, тоді як на вікторію «Шахтаря» - 4,75. Нічия в основний час оцінюється середнім показником 4,10.

Орієнтовні склади:

«Інтер»: Ханданович, Бастоні, Врей, Годін, Д'Амброзіо, Барелла, Гальярдіні, Брозовіч, Янг, Мартінес, Лукаку.

«Шахтар»: Пятов, Додо, Кривцов, Хочолава, Матвієнко, Степаненко, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Марлос, Тайсон, Жуніор Мораес.

17 серпня, понеділок

«Інтер» - «Шахтар»
Дюссельдорф. Стадіон «Еспріт-Арена». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ІНТЕР - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Шимон Марчиняк (Польща)
Прогноз Sport.ua - 1:1 (основний час)
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 18:05 12

Краснопір заробив та реалізував

Коментарі