Зевіна розповіла, скільки можна заробити в плаванні

Спонсорів практично немає

В гостях у Провокатора Дарина Зевіна - багаторазова чемпіонка Європи та світу з плавання, 32-разова чемпіонка України і учасниця Олімпійських Ігор.

- Якщо професійно займатися плаванням, то скільки реально можна заробити спортсмену?

- Дивіться, у нас взагалі немає спонсорів в плаванні. Тому що, наприклад, ті ж футболісти в основному отримують гроші від спонсорів. У Міністерстві зарплата у нас невисока - це в районі 10 000 - 12 000 гривень. І ця сума з усіма надбавками вже - за майстра спорту, учасникам змагань. У тренерів, ясна річ, зарплати ще нижче.

Бувають, звичайно, надбавки. Наприклад, якщо ти стаєш чемпіоном світу або Європи, то зверху ще додають 50% від твого окладу. Від спонсорів, як я вже говорила, грошей немає і додатково заробити плавець може тільки беручи участь в комерційних змаганнях. Тому всі ми в цьому спорті тільки через любов до нього. Мільйонером, в загальному, в плаванні ти не станеш (сміється).

- А який був твій найбільший заробіток на змаганнях?

- Колись на змаганнях я заробила 35 000 доларів. Це були етапи Кубка Світу - на кожному з етапів ти набираєш очки і потім за підсумком, якщо ти входиш в топ-5, то ти заробляєш певну суму грошей. Я тоді увійшла в топ-3 і заробила 35 000.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 21:35 43

Організатори грубо помилилися на 10 фунтів у вазі Усика