ПАЛКІН: «Ми вже в еліті футболу Європи. Шахтар на 16-му місці рейтингу»

Гендиректор «Шахтаря» розповів, що заважає українському футболу

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін розповів, що заважає українському футболу увійти в еліту європейського футболу:

«Перш за все, хочу сказати, що я не вважаю, що в Україні футбол непопулярний. Ясна річ, що через події, які почалися в 2014 році, інтерес до футболу відсунули на задній план. Першорядні завдання зовсім інші. До цього ще додалася пандемія - серйозний букет проблем, які сьогодні є в нашій країні.

Тобто складно зараз адекватно судити про інтерес уболівальників до футболу. Коли зникнуть всі проблеми, тоді, природно, повернеться інтерес. Якщо ви подивіться, в 2013 році у нас на Донбас Арені була відвідуваність фактично 42 тисячи осіб в чемпіонаті України. Це один з найвищих показників у Східній Європі. Можливо, на той момент і найвищий.

Інтерес до футболу є, коли в країні все нормально, коли нормальна економічна ситуація. Повторюся, популярність футболу у нас в країні існує, просто під тиском певних чинників сьогодні все на порядок видозмінилося.

При цьому ми не повинні забувати, що і наші футбольні органи, і клуби повинні робити максимум, щоб людина прийшла на футбол. Як перший крок, однозначно повинні будуватися нові арени - ясна річ, не на 50-60 тисяч, а хоча б на 7-12 тисяч, які привернути увагу уболівальників навіть в нинішній складний час.

Другий крок - робота самих клубів з уболівальниками. У житті відбувається не так, що ви, припустимо, побудували або взяли в оренду стадіон, відкрили ворота - і він буде сповнений на кожній грі. З уболівальниками потрібно працювати. Але також, ми не повинні і забувати, що ініціатива йде перш за все від президента або власника клубу. Якщо для нього зв'язок з уболівальниками і підтримка клубу важлива, то і робота в клубі буде будуватися відповідним чином. У кожному клубі повинен бути департамент, який цим займається.

Сьогодні потрібно розуміти, що ми маємо на увазі під елітою європейського футболу. Якщо ми говоримо про чемпіонат в цілому, то це одне. Я вважаю, тут дуже великий зв'язок з розвитком економіки країни, з добробутом народу. Всі ці фактори серйозно впливають на розвиток самого чемпіонату. Що стосується клубів, то якщо взяти «Шахтар», я не вважаю, що ми не в еліті європейського футболу. Ми якраз там. Відповідно до клубного рейтингу УЄФА, наш клуб знаходиться на 16-му місці».

Микола Степанюк Джерело: NV.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Коментарі