Луїш КАШТРУ: «Базель - дуже агресивна і сильна команда»

Наставник розповів про протистояння в Лізі Європи

«Шахтар» у чвертьфіналі Ліги Європи, який буде складатися з одного матчу, зіграє проти швейцарського «Базеля». Наставник Луїш Каштру вважає опонента серйозним супротивником.

- З травня у «Шахтаря» 8 перемог, 2 нічиї і жодної поразки. Це надає велику впевненість, чи не так?
- Ми відчуваємо, що наша впевненість така ж, як і у «Базеля». У «Базеля» 8 перемог, 1 нічия і 1 поразка, яка відбулася, коли вони вже були кваліфіковані. Ця команда обіграла «Краснодар» з рахунком 5:0. Вона забила 20 м'ячів і пропустила 4. Так що, говорячи про нашу впевненість, ми не можемо забувати про впевненість «Базеля». Це говорить про ще більшу відповідальність з нашого боку. Знаючи суперника, ми швидко розуміємо, що потрібно робити на полі, повинні бути дуже зосередженими, рішучими. Усвідомлюємо, що суперник хоче того ж, що і ми, у нього такі ж шанси. Це впевненість в міксі з обізнаністю.

- Чого ви чекаєте від матчу з «Базелем»? Ваші прогнози? Яка ваша думка про противника?
- Дуже сильний суперник. Лише той, хто не приділив цій темі уваги, не побачить цього. Знаєте, в житті є така цікава річ, як статус. У деяких випадках цей статус виявляється фатальним, змушує потерпіти невдачу, а в деяких - домогтися успіху. Люди часто говорять про те, хто може вийти в півфінал або фінал, і букмекерські контори тому свідки. У багатьох клубів підвищувалися шанси, тому що ніхто не очікував від них успіху, але їм вдавалося його досягти, і постійно. Я бачу «Базель» дуже агресивною командою з сильною півзахистом. Фрай, Джака, Кампо - вони дуже, дуже сильні. Артур Кабрал - напористий, агресивний нападник, Пюлюлю зліва також сильний. У них є і лінія оборони, ідеально обслуговує атаку, яка використовує залишений противником простір. Вони сильні при обороні, а це значить, що опонент в певний момент втратить м'яч, і тоді вони почнуть швидку контратаку. Центральні захисники працюють з м'ячем, доставляють його в атаку довгими передачами, Фрай - гравець, який контролює простір і допомагає діагональними пасами. Так що це команда з дуже хорошим оборонним блоком, сильний колектив. На нас чекає складний матч.

Іван Зінченко Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 09:50 1

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі