Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «З Іспанією провалилися по повній програмі»

Колишній воротар збірної України - про непростий старт команди на ЧС-2006

Легендарний голкіпер збірної України Олександр Шовковський згадав початок виступів за головну команду країни у фінальному турнірі ЧС-2006.

«Жеребкування групового раунду чемпіонату світу склалося для нас добре - це був вдалий розклад. Не хочеться нікого ображати, але Саудівська Аравія і Туніс були під силу збірної України. Так, Іспанія виглядала явним фаворитом нашого квартету, але за друге місце в групі ми зобов'язані були боротися. Однак навіть незважаючи на це, в матчі з іспанцями провалилися по повній програмі. Програли з рахунком 0:4, мені запам'яталися голи після стандартів, вилучення Владислава Ващука, пенальті - і все це відбувалося в умовах якоїсь аномальної спеки. Температура була під 40 градусів!

Можливо, ми десь перегоріли, адже наша група починала останньою на турнірі, і ми, кілька днів спостерігаючи за перипетіями форуму, що стартував, з нетерпінням чекали дебютної гри. У будь-якому випадку, в поєдинку з іспанцями на полі була зовсім не наша команда - не та збірна, яка здобувала цю путівку на ЧС. Я був в цьому впевнений і, зайшовши в роздягальню після гри, зняв бутси, кинув їх в стінку і сказав: «На цьому турнірі ми пройдемо далі, ніж вони», - сказав Шовковський.

Нагадаємо, іспанці покинули турнір на стадії 1/8 фіналу, Україна дійшла до чвертьфіналу.

Читайте також: Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Блохін відрахував зі збірної трьох гравців»

Володимир Клепач Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 16:13 1

У Києві проходить матч 29-го туру УПЛ