Віце-президент Маріуполя: «Завдання Маркевича - вихід в Лігу Європи»

Андрій Санін розповів про причини зміни наставника

У понеділок «Маріуполь» оголосив про призначення нового тренера, яким став Остап Маркевич. Він замінив Олександра Бабича і повинен вивести команду в єврокубки.

- Сьогодні Ви представили нового головного тренера. Але давайте спершу повернемося назад. З чим пов'язаний відхід Олександра Бабича?

- Якщо говорити формально, то команда за підсумками сезону не досягнула ключових показників ефективності. Перший KPI - це вихід в першу «шістку». Другий KPI - це кваліфікація в Лігу Європи. Це якщо говорити формально.

Я не можу записати попередній сезон в пасив. У нас є прогрес - дуже багато гравців заграли на серйозному рівні. Хлопці виросли як професіонали. І це заслуга попереднього тренерського штабу. Але коли ми поговорили з Олександр Олександровичем Бабичем, ми зрозуміли, що далі ми нічого не зможемо запропонувати нового. Ні тренерський штаб клубу, ні клуб тренерам. Тому ми прийняли рішення не продовжувати наші трудові відносини.

- Коли Ви вибирали нового головного тренера, було, напевно, кілька кандидатів. Чому зупинили свій вибір саме на Остапі Маркевичі?

- Так, було кілька кандидатур. Але у Остапа Маркевича, одного з найпрогресивніших українських тренерів, було дуже цікаве бачення. Воно повністю співпало з нашою концепцією розвитку клубу. Тому ми зробили цей вибір.

- Переговори швидко пройшли?

- Так, ми швидко дійшли згоди.

- Яке завдання стоїть перед новим тренером?

- Наші цілі не змінюються. Це кваліфікація в Лігу Європи.

- Уже п'ять футболістів покинули команду. Формується нова команда?

- Так, нашу команду покинули ряд гравців, які тривалий період асоціювалися з нашою командою. Але рано чи пізно настає такий момент, коли треба розлучатися. Це все кваліфіковані виконавці. Однак зараз ми вирішили зробити ставку на більш молодих хлопців.

- Хто займе їх місця?

- Зачекайте, скоро будуть анонси.

Іван Зінченко Джерело: ФК Маріуполь
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 23:31 1

34-річний хавбек «Динамо» забив 190-й м'яч в українській кар'єрі

Коментарі