Хемілтон драматично виграв гонку в Англії, Ферстаппен і Леклер на подіумі

Льюїс Хемілтон виграв домашню гонку, а Боттасу не пощастило

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Леклер, Ріккардо, Норріс, Окон, Гаслі, Альбон, Стролл, Феттель

Очко за найшвидше коло: Ферстаппен (Ред Булл)

Старт Гран-прі Великобританії проблем Льюїсу Хемілтону не приніс. Британець впевнено поїхав у відрив, а за ним розташувалися Боттас, Ферстаппен і Леклер. Втім, вже під кінець першого кола виїхала машина безпеки через аварію Альбона і Магнуссена. Правда, рестарт після сейфіті-кара не допоміг Боттасу випередити напарника, який поступово нарощував відрив. Сам Боттас відривався від Ферстаппена, а той їхав від Леклера, який тримався в топ-4 під напором болідів Макларена і Рено.

В принципі, все заспокоїлося, проте потім сталася аварія Данила Квята, який жорстко вилетів в бар'єри.

Ще один сейфіті-кар і цього разу пілоти масово вирушили на піт-стопи за новою гумою в надії закінчити гонку з однією зупинкою. Після другого рестарту Боттас знову не зміг нав'язати боротьбу Хемілтону. На своїх позиціях залишилися Ферстаппен і Леклер. Відзначимо проблеми Себастьяна Феттеля. Якщо Леклер тримався в топ-4, то німець постійно перебував на 10-11 позиції.

У підсумку Хемілтон здобув чергову перемогу на своїй домашній трасі і знову збільшив відрив від Боттаса, у якого за 3 кола до кінця лопнула шина! Несподіваний поворот. Валттері був змушений їхати на піт і фінішував поза топ-10! Величезний удар по шансах Боттаса в боротьбі за титул.

Більш того, сам Хемілтон на останньому колі ледь фінішував! У британця також практично лопнула шина, але пілот насилу зумів доїхати до фінішу. Ух.Ферстаппен вичавив максимум і знову став 2-м.

Не можна не сказати про високий результат Шарля Леклера. Пілот Феррарі вчора сказав, що не вірить в можливість фінішувати в топ-4, однак йому вдалося скористатися сходом Боттаса і бути в трійці! 4-е місце взяв Даніель Ріккардо на Рено.

Відзначимо, що Ніко Хюлькенберг, якого в четвер терміново викликали на заміну хворому Серхіо Пересу, в гонці не стартував, так як болід не вдалося завести. Ніко залишається в складі Рейсінг Поінт ще мінімум на 1 гран-прі.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 88
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 58
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 52

4. Ландо Норріс (Макларен) - 36
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 33

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Авто/мото | 03 травня 2024, 22:59 0

Дебют казахстанського етапу зірвався через повінь

Коментарі