ТЕТЕ: «Шахтар повинен пройти в 1/4 фіналу Ліги Європи»

Футболіст донецького клубу розповів про підготовку до поєдинку з «Вольфсбургом»

Вінгер «Шахтаря» Тете розповів про підготовку, двотижневу паузу між офіційними матчами, зв'язку з Манором Соломоном та поділився думкою щодо «Вольфсбурга»

- Тете, що скажеш про останню перевірку перед Лігою Європи, про матч із «Вересом»? Наскільки готовий «Шахтар»?
- Гарна гра. Ми чимало працюємо після завершення чемпіонату, і я гадаю, що команда підготовлена до поєдинку з «Вольфсбургом». Ще маємо кілька днів, аби ще краще підійти до цієї зустрічі. Сподіваюсь, ми перебуватимемо на високому рівні.

- Наскільки два спаринги допомогли підготуватися під час двотижневої паузи між офіційними іграми?
- Справді допомогли. Ми докладаємо чималих зусиль на тренуваннях, конкуруємо, б'ємося на полі один з одним, але гра проти інших команд, звісно, поліпшує підготовку.

- Ваша із Соломоном зв'язка є помітною майже в кожному матчі: створюєте моменти й голи. Гарне порозуміння або так виходить ситуативно?
- Ні, ми справді чимало спілкуємось. Манор - мій друг, тому деякі речі в нас відпрацьовано. Усе вдається. Знаю, коли він з м'ячем, завжди намагатиметься знайти мене, а я в аналогічній ситуації - його. Добре, коли є такий зв'язок.

- Рівно тиждень до матчу з «Вольфсбургом». На твою думку, наскільки він відрізнятиметься від того, що відбувся в березні?
- Попереду дуже складна гра. «Вольфсбург» також є дуже міцним і компетентним. Перший матч у Німеччині дався нам дуже непросто. У кожному разі, як я й сказав, ми підготовлені та намагатимемось провести гідний поєдинок.

- Бундесліга завершилася раніше, відповідно й пауза в суперника значно більша. На твій погляд, це допоможе їм підготуватись або, навпаки, вони випали з ігрового ритму?
- Футбол є футбол. Може, це й перевага для них, однак ми в жодному разі не повинні про це думати. А повинні працювати, сконцентруватися лише на своїй команді та пройти до 1/4 фіналу.

- Чи скучив за єврокубковими емоціями?
- Так, звісно. Ми прагнемо грати проти міцних команд. Єврокубкові матчі - це завжди дещо інше, дещо особливе, і ми завжди на них чекаємо.

Поєдинок 1/8 фіналу Ліги Європи «Шахтар» - «Вольфсбург» відбудеться в середу, 5-го серпня, на НСК «Олімпійський» в Києві.

Михайло Шаповалов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 травня 2024, 06:30 86

Майбутня гра вже не має турнірного значення, але перемогти намагатимуться обидві команди

Коментарі