КОЛЕСНІКОВ: «Шахтар – це великий завод, а Луческу був лише начальник цеху»

Віце-президент «Шахтаря» не вважає головним внесок Мірчі в успіхи клубу

Віце-президент «Шахтаря» Борис Колесніков розповів, як ставиться до призначення Мірчі Луческу наставником «Динамо»:

«Уявіть собі, щоб було простіше. «Шахтар» - це великий завод, де головний тренер - це всього лише начальник цеху, можна так сказати. Успіх «Шахтаря» - у президенті і селекційній службі, ось вони забезпечують успіх. Звичайно, внесок Мірчі [в розвиток Шахтаря] є, але головне не це. Головне, що в «Шахтарі» є система, а система забезпечує результат.

Тепер про футбол. «Шахтар» грає за схемою 4-2-3-1. Насичений півзахист, два флангових захисника працюють по всьому флангу, вчасно повертаються. Але головне - два опорника і три атакуючих півзахисника. Саме президент і селекційна служба підібрали таких гравців, як Фернандіньо, Дуглас Коста, Алекс Тейшейра, Вілліан. Якщо «Динамо» здатне побудувати систему і запросити футболістів такого рівня - у команди, безумовно, є шанс на успіх. А якщо ні - то ні.

Ті, хто грав в «Шахтарі» при Мірчі, - до цього дня грають в кращих клубах світу. Кого він перетягне з теперішнього «Шахтаря»? Тих, хто прийшов на зміну хлопцям, які пішли? Це неможливо в принципі. Нічого обговорювати. Я б назвав 15 чоловік, які стали в нагоді б «Динамо», і почав би з Ліонеля Мессі. Якщо «Динамо» хоче успіху - воно повинно побудувати систему, такий же завод, як у «Шахтаря». Побудує систему - буде успіх».

Микола Степанюк Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 06 травня 2024, 15:15 4

Еліна була максимально відвертою

Коментарі