Срджан РАДУЛОВИЧ: «Бракує Ягупової. Вона найсильніша баскетболістка Європи»

Головний тренер збірної України не став викликати лідера команди

Головний тренер жіночої збірної України Срджан Радулович прокоментував старт літньного збору, який проходить на базі МТА в Пущі-Водиці.

«Якщо говорити чесно, я не задоволений станом команди. Я чекав на більше, сподівався на те, що гравчині приїдуть фізично готовими - це як мінімум. Зараз у мене немає часу підготувати команду за 10 днів. 50% гравчинь приїхали фізично не готові або зі старими травмами. Так, був карантин, але потрібно було цей час використовувати в іншому напрямку: скинути зайву вагу, фізично підготуватись. Це проблема, яку я маю вирішувати і я буду це робити. Добре, що я зараз це побачив, адже деякі гравчині, мабуть, думають, що я їх буду запрошувати і на наступні збори перед кваліфікацією. Але цього не буде.

Сильно не вистачає Ягупової. Вона найсильніша гравчиня Європи і більше того вона вже довела, що вона справжній капітан цієї збірної. Ви пам'ятаєте, як вона отримала травму в матчі проти Бельгії, але все одно вийшла на гру проти Португалії - за це їй повага та респект. Це не тільки про баскетбол, адже вона грає за збірну душею та серцем

В цілому я задоволений тим, як дівчата стараються на тренуваннях, у них є бажання. Але якщо гравчиня не готова фізично, я не можу витиснути максимум. На професійному рівні має бути і бажання, і відповідний фізичний стан», - сказав Радулович.

Нагадаємо, наступний матч української збірної заплановано на 12 листопада, коли команда Срджана Радуловича має зіграти вдома проти Фінляндії, а 15 листопада у домашній грі протистоятиме Бельгії.

Максим Гаптар Джерело: Федерація баскетболу України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»