У закритому режимі. Шахтар виграв у Полісся надсекретний спаринг

29 липня команда Каштру проведе ще один контрольний матч, з «Вересом»

26 липня в Києві на НСК «Олімпійський» донецький «Шахтар» виграв контрольний матч у представника другої ліги, «Полісся» (4:1). Гра проходила в закритому режимі і ніде не транслювалася.

«Шахтар» цілком очікувано з перших хвилин володів ініціативою і відразу взявся створювати моменти біля воріт суперника: Тайсон метрів з 10 пробив у штангу, а обидва дальніх постріли поспіль Марлоса пройшли поруч з метою. Тим дивніше, що рахунок відкрили саме гості, коли на 19-й хвилині Задерецький головою замкнув навіс зі стандарту.

Щоб відігратися, «помаранчево-чорним» вистачило 5 хвилин. Марлос розігнав контратаку, з ударом Додо впорався воротар, але Майкон добив м'яч у сітку - 1:1. Тут же «гірники» могли відзначитися ще раз, але Мораес, вже обігравши кіпера, не влучив у порожні ворота. В кінці тайму хороший шанс був у Коваленка, проте його удару в ближній кут перешкоджав воротар «Полісся».

У перерві Луїш Каштру вніс корективи до складу, випустивши на поле Трубіна, Хочолаву, Бондаря, Тете і Бондаренка. Саме двоє останніх створили другий гол «Шахтаря»: бразилець прийняв класну діагональ від Тайсона і покотив за спини захисникам, а Артем Бондаренко в дотик поклав м'яч під дальню штангу - 2:1. «Гірники» продовжили тиснути на суперника, і тільки сейви голкіпера рятували житомирян після пострілів Додо і Тете.

Збільшити перевагу вдалося після чергової масової заміни. Євген Коноплянка на 70-й хвилині отримав м'яч на лівому краю штрафного, зробив пару кроків в бік воріт і потужним ударом пробив кіпера - 3:1. Слідом Фернандо міг довести справу до розгрому, але спочатку пробив точно в руки, а потім парашутом опустив м'яч на перекладину. Підсумковий рахунок був оформлений за десять хвилин до кінця матчу: Сіпріано пройшов в лицьову і відпасував в центр штрафного, а Тете з льоту пробив у дев'ятку. 4:1 - «Шахтар» перемагає «Полісся».

29 липня команда Луїша Каштру проведе ще один спаринг. На поле спорткомплексу «Святошин» «гірники» зіграють з «Вересом» (Рівне). Початок - о 10:30.

Товариський матч

26 липня. Київ, НСК «Олімпійський», без глядачів

«Шахтар» (Донецьк) - «Полісся» (Житомир) - 4:1

Голи: 0:1 Задерецький (19), 1:1 Майкон (24), 2:1 Бондаренко (53), 3:1 Коноплянка (70), 4:1 Тете (80).

«Шахтар»: Пятов (к) (Трубін, 46), Болбат (Сіпріано, 70), Матвієнко (Хочолава, 46), Кривцов (Бондар, 46), Додо (Дентіньо, 64), Маркос Антоніо (Сікан, 64; Мудрик, 75), Коваленко (Піхальонок, 64), Майкон (Бондаренко, 46), Тайсон (Коноплянка, 64), Марлос (Тете, 46), Мораес (Фернандо, 64).

Микола Степанюк Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 21 травня 2024, 11:53 1

Промоутер Тайсона поділився думками про українця

Коментарі