Шахтар пропустив менше за всіх і встановив ... антирекорд

Ніколи раніше в воротах чемпіона не побувало стільки багато м'ячів - 26

Другий рік поспіль найнадійнішою 11-й раз в історії опинилася оборона «Шахтаря». Гірники пропустили 26 голів (у середньому - 0,81 за гру) і встановили свого роду... антирекорд. Ніколи раніше воротарям команд-чемпіонів не доводилось виймати м'яч з сітки настільки часто. Колишній, так би мовити, чемпіонський максимум донеччани перевершили на 2 м'ячі.

Тим часом, помаранчево-чорні не мали рівних у захисті на своєму полі (11 пропущених голів) і на першому етапі турніру (14), а також поділили пальму першості з «Зорею» в гостях (15). «Шахтар» перевершив усіх і за числом сухих матчів - 15.

Другий результат у цій номінації показала «Зоря» - 29 (в середньому - 0,91, особистий рекорд), пропустивши при цьому найменше серед команд першої шістки на другому етапі (11), Третій - «Десна» (33) і тільки четвертий - «Динамо», в чиїх воротах побувало як ніколи багато м'ячів - 35. Кияни на 2 голи перевершили особистий антирекорд, встановлений в сезоні-2013/14 і повторений трьома роками пізніше. Найбільш «дірявою» виявилася оборона «Львова» (57 пропущених м'ячів) і «Колоса» (59).

Юрій Ляховецький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 травня 2024, 07:35 0

У Лас-Вегасі пройшов чемпіонський поєдинок за участю Сауля Альвареса

Коментарі