Клуб українця в Литві грав 11 на 8 і не переміг. Він розповів, як це було

«Банга» зіграла внічию з «Судувою»

Уродженець Краматорська Олександр Аксьонов, який свого часу пограв за краматорський «Авангард», сімферопольську «Таврію», маріупольський «Іллічівець» та «Арсенал-Київ», в 2020-му році зважився на перехід в литовський клуб «Банга».

Ця команда бореться за потрапляння в Лігу Європи. У день інтерв'ю з Олександром «Банга» грала проти лідера чемпіонату Литви «Судуви» і повинна була перемагати. Але! Зіграла 0:0, хоча мала чисельну перевагу 11 на 8 (троє футболістів у суперника отримали червоні картки).

«Грали з чисельною перевагою в три футболісти. І тренер у них ще отримав червону картку. Просто хлопці у нас в нападі ще молоді. Трохи не вистачило, щоб дотиснути «Судуву». А нам ці очки дуже потрібні були. Для нас нічия, як поразка. Нам потрібно відриватися від п'ятого місця. Ну нічого, вся боротьба попереду і наше завдання потрапити в Лігу Європи з четвертого місця, на якому ми зараз і йдемо», - сказав краматорський захисник після матчу і відповів на інші запитання.

- Саша, як тобі грається в Литві?
- У Литві мені дуже подобається. Родині подобається теж, дружина разом із сином отримали право на проживання, плануємо тут подовше затриматися.

- Як оціниш рівень чемпіонату?
- Чемпіонат в плані футболу зовсім інший, не такий силовий як в Україні, але я не скажу, що легко грається. Є команди, які дуже добре грають, особливо ті, які часто беруть участь в єврокубках.

- Які завдання стоять перед «Бангою»?
- У нас завдання 3-4 місце, оскільки бюджет клубу не найбільший. Є завдання в Лігу Європи потрапити, ми на 4 місці зараз і воно дає право потім грати в Лізі Європи.

- Як тобі живеться в Гаргждаї? З сім'єю там?
- Місто маленьке, але все є як для відпочинку, так і в інших аспектах. Але ми з дружиною і сином часто їздимо в Клайпеду - це дуже гарне місто з морем. І до Клайпеди всього 10 км.

- Як тобі рівень життя в Литві? Як там люди?
- Рівень життя зовсім інший. Здивувалися дуже з дружиною, звернувши увагу на той факт, що тут люди не переживають ні про що, спокійно живуть. У всіх головні турботи: що купити, де відпочити і як витрачати гроші на свята (сміється).

- Мову опанував?
- Мова трохи вчу, а у дружини проблеми поки що з мовою (сміється).

- А взагалі і російською там говориш?
- Ну так. Буває і англійською. Ті, кому за 30, знають російську. Молоді литовці не всі розуміють.

- Ще в Литві щось здивувало?
- Здивувало гарне ставлення до українців, нам дуже допомагають, за будь-яких питань приїжджають до нас, у всьому що треба допомагають, спочатку навіть якось було дивно це (посміхається). Дуже стежать і переживають за ситуацією в нашій країні, буває, раніше за мене дізнаються новини і про те, що відбувається в Україні (сміється).

- Коли плануєш приїхати до Краматорська?
- У нас через коронавірус скасували 4-е коло чемпіонату, і тому я приїду додому у відпустку в перших числах листопада.

- Чи слідкуєш за «Авангардом», який грає в Першій лізі України?
- За «Авангардом» стежу постійно, на зв'язку з капітаном Мірошником і Нехтієм. Це мої хороші друзі!

- Взагалі стежиш за Прем'єр-лігою України? Що здивувало?
- Зараз слідкую за всіма футбольними подіями в Україні. Часто дивлюся матчі як Першої ліги, так і Прем'єр-ліги України.

Дмитро КОТКОВ

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 травня 2024, 06:45 42

У випадку тріумфу Боруссії Д місце володаря трофея виявиться зайнятим

Коментарі