Олександрія – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Протистояння з «перчинкою»

Приємна у всіх ракурсах новина з'явилася напередодні старту плей-оф УПЛ за місце в Лізі Європи. І в Києві, і в Олександрії на стадіони пустять уболівальників, так що футбол поверне собі найважливіший атрибут - глядацький супровід. Поки в столиці за путівку в єврокубки битимуться «вчорашні» учасники Першої ліги, на КСК «Ніка» зіграють команди, які вже привчили Європу до своєї присутності. Приазовці, які два роки поспіль не долали кваліфікацію Ліги Європи, в нинішньому сезоні могли і зовсім забути навіть про таке задоволення - благо, більш гнучкий Регламент Прем'єр-ліги залишив «Маріуполю» шанси на боротьбу і після підсумкового восьмого місця таблиці. Для «Олександрії», яка в минулому році відіграла групу єврокубків, майбутній плей-оф швидше - втіха, адже підопічні Володимира Шарана значний відрізок сезону мріяли навіть про Лігу Чемпіонів.

Що й казати, лише дві перемоги в дев'яти матчах після відновлення УПЛ змусили «спуститися з небес» і навіть призвели до розмов про можливу тренерську відставку. Ймовірно, що тільки підсумковий успіх олександрійців у плей-оф хоча б на якийсь час заспокоїть явно хиткий «тренерський стілець» клубу. У питанні кадрів з «лазарету» «Олександрії» доносяться непогані новини: Павло Пашаєв та Артем Гордієнко (був змінений в кінцівці першого тайму матчу з «Шахтарем») працюють в загальній групі, а Дмитро Шастал та Артем Сітало (обидва з «гірниками» навіть не потрапили до заявки) поки що індивідуально - можливо, обидва футболісти зможуть зіграти в суботу. Роман Вантух травмований, і з гостями з Маріуполя точно не зіграє.

Чимало розмов про зміну «керманича» долинало і з розташування «Маріуполя». Втім, колектив Олександра Бабича червнево-липневий період чемпіонату провів, навпаки, дуже потужно. Так, в опонентах, враховуючи схему чемпіонату, ходили команди зовсім іншого рівня, але тим не менше. Картину псують лише раптові 1:4 від «Олімпіка», зате всі шість інших із серії останніх матчів приазовці виграли, пропустивши при цьому лише два голи.

З минулого року не зустрічалися суперники, але ж обидва поєдинки першої частини сезону між «Олександрією» та «Маріуполем» вийшли дуже драматичними та насиченими на події. Велика кількість жовтих, вилучення, забиті і незабиті пенальті, автогол - все це вмістилося усього в два матчі! Будемо вірити, що чергове протистояння команд якщо і буде таким же «перченим», то - хоча б без помилок арбітрів. «Готуємося, налаштовуємося показати хороший футбол. Найголовніше, щоб ніхто не завадив. Більше переживаємо, щоб люди, які будуть обслуговувати цей матч, трактували моменти однаково, і щоб після гри ми обговорювали футбол, а не суддівські помилки», - не оминув тему арбітражу Олександр Бабич.

Для статистики варто сказати, що Анатолій Абдула в нинішньому році «перетинався» з обома командами, і в цих матчах також не обійшлося без вилучень. Місяць тому харківський рефері працював на протистоянні «Маріуполя» з «Дніпром-1», в середині другого тайму вилучивши Назарія Муравського - приазовці виграли поєдинок навіть у меншості. А ось у виїзній зустрічі «Олександрії» проти «Львова» вилучення у господарів не допомогло «жовто-чорним» перемогти. Так що, рішення арбітрів - рішеннями, а футбол, сподіваємося, залишиться на першому місці. Тим більше, з уболівальниками на трибунах!

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Паньків, Мірошниченко, Дубра, Бухал, Пашаєв, Гречишкін, Гордієнко, Ковалець, Третьяков, Лучкевич, Безбородько.

«Маріуполь»: Гальчук, Кирюханцев, Дава, Муравський, Биков, Ігнатенко, Федорчук, Мишньов, Корнієнко, Чурко, Топалов.

25 липня, субота

«Олександрія» - «Маріуполь»
Олександрія. КСК «Ніка». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ОЛЕКСАНДРІЯ - МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua - 2:1
Артем Циганенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 квітня 2024, 22:31 3

Проте «містяни» досі є головними фаворитами на чемпіонство в Англії