БАНГУРА: «Суркіс продав мене, так як Шевченко захотів повернутися в Динамо»

Київська кар'єра гвінейця опинилася в заручниках у побажання легенди «біло-синіх»

Колишній форвард «Динамо» Ісмаель Бангура згадав, як і чому перебирався в Україну, а також розповів, через що йому довелося покинути стан «біло-синіх».

- На загальний подив ви вирішили перейти в київське «Динамо», в чемпіонат, який був маловідомий у Франції. Що схилило чашу терезів при виборі цього напрямку?

- Правда, чемпіонат Франції на той момент був куди більш популярний і розрекламований, але особливої ​​різниці між ним і Україною не було. Там грали в хороший футбол, з хорошими футболістами. Після двох якісних сезонів у Франції мені подзвонив президент «Динамо», ми поговорили. Все пройшло добре, але, перш за все, це був клуб, який пройшов в Лігу чемпіонів на наступний сезон. Це дійсно той фактор, який мотивував мене. Кожен мріє зіграти в Лізі чемпіонів. Тому я і вибрав переїзд в Україну.

- Можна сказати, що ваш дебют у Лізі чемпіонів був успішний. Ви забили 4 м'ячі на груповій стадії.

- Так, я непогано виступив. Забив багато голів. Здається, 38 за два сезони. У чемпіонаті ми фінішували другими після «Шахтаря», але повернули собі титул через рік. Це був дійсно відмінний досвід.

- У Києві для вас все йшло добре до повернення Андрія Шевченка - легенди цього клубу...

- Саме так. Ми повернулися в Лігу чемпіонів, а Шевченко захотів повернутися в Україну, щоб завершити там кар'єру і зіграти на домашньому Євро-2012. У президента не було вибору, адже Шевченко - син цього клубу. Він зустрівся зі мною і сказав, що хоче продати. Я не обговорював нічого. Я хотів переїхати в Англію. Але президент сказав, що прийшла пропозиція від «Ренна». Я був задоволений, тому що повертався додому, до Франції, причому в «Ренн» - хорошу команду.

Олексій Сливченко Джерело: Onze Mondial
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 23:01 4

Владислав Кочергін відзначився голом за клуб «Ракув»

Коментарі