Мирон МАРКЕВИЧ: «Динамо потрібні нові власники. І все починати з нуля»

Відомий спеціаліст вважає, що «Динамо» в цьому сезоні не заслужило друге місце в чемпіонаті

Цього сезону у «Динамо» не було особливих конкурентів у боротьбі за срібло, але все одно команда могла фінішувати нижче в чемпіонаті.

- «Динамо» в цьому сезоні заслужено стало другим?
- Ні. То просто збіг обставин. Просто не було конкурентів. «Зорі», я так думаю, то не потрібно було, «Десна» ще не готова до Ліги чемпіонів. У решти команд дуже посередній рівень. Я не маю на увазі «Шахтар». Він стоїть на порядок вище. У нас що команда на передостанньому місці, що на другому, великої різниці немає.

- Програти «Колосу» у мегавідповідальному матчі ­- це взагалі припустимо?
- Якщо піднімете моє інтерв'ю, яке я давав роки два тому, я сказав, що то є пуста команда. Мене там після того пообзивали різними словами. Але я не думаю, що у київському «Динамо» за всю його історію була колись така слабка команда.

- По складу?
- Та і по складу, і по організації, і по всьому. Хтось же зібрав тих футболістів. Правильно? Треба зрозуміти, хто то їх бере.

- Ну, а наприклад, Вербич, Миколенко, Циганков гарні ж гравці?
- Я не говорю за всіх. Я називав ті прізвища два роки тому. Так, то футболісти, які відповідають рівню «Динамо» Київ. Але три чоловіка не можуть грати у футбол. Треба мати двадцять рівноцінних гравців, а не три-чотири.

- Йожеф Сабо сказав, що Циганкову ще треба пограти в «Динамо», а ось Миколенку можна вже кудись і перейти. Ви як вважаєте?
- Я думаю, треба іти всім футболістам, на яких є попит закордоном. Тому що вони тут деградують. Просто перетворюються в таку саму посередність як і решта. Є можливість - значить треба йти. В хороші клуби. Не в посередні клуби, а в хороші. Там вони будуть прибавляти.

- Є якийсь вихід з ситуації, щоб «Динамо» повернулося на ті позиції, на які чекають фанати?
- Повинні бути інші власники. І треба починати все з нуля. З тими керівниками нічого не буде. Це моя думка.

Повністю інтерв'ю Мирона Маркевича читайте тут.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі