Максим ДЕГТЯРЬОВ: «Розумів, що місця в Динамо для мене не залишається»

Форвард «Олімпіка» – про перегляд в «Динамо», мрії про єврокубки і подальші плани

Автор дублів у ворота «Маріуполя» та «Львова» на фініші сезону Максим Дегтярьов відповів на питання кореспондента Sport.ua.

- Максиме, ти в двох матчах поспіль оформив по дублю. Кінцівка сезону вдалася?
- Так, звісно. Ми в двох завершальних матчах здобули дві розгромні перемоги, плюс мені вдалося за ці ігри забити 4 м'ячі, тому кінцівка сезону, можна сказати, пройшла ідеально.

- Подобається працювати з Ігорем Климовським? Ти недавно сказав, що з ним «Олімпік» став грати агресивніше.
- Так, під керівництвом Ігоря Петровича працювати добре, у нього багато хороших якостей.

- Як президент Владислав Гельзін відреагував на успішну кінцівку сезону і особисто твої дублі?
- Владислав Григорович подякував усім за вдалу кінцівку сезону і все з хорошим настроєм пішли у відпустку.

- Чого «Олімпіку» не вистачило, щоб потрапити до зони плей-оф Ліги Європи?
- Я вважаю, десь не вистачило везіння, оскільки багато матчів було програно не по грі. У зв'язку з цим ми не дорахувалися очок і не потрапили до топ-6.

- Команда задоволена своїм місцем в турнірній таблиці?
- Ні, я думаю, ніхто не задоволений нашим місцем у турнірній таблиці, оскільки, я вважаю, ми заслуговуємо більшого, і як мінімум, повинні грати в топ-6.

- «Олімпік» вже грав у єврокубках. Керівництво і далі ставить перед командою завдання потрапляти в єврокубки?
- Завдання у «Олімпіка» бути в топ-6, але, звичайно, всі хочуть бути в єврокубках.

- У 2019 ти грав за «Десну». Чи не плануєш туди повертатися з урахуванням того, що команда потрапила в єврокубки?
- Якщо надійде така пропозиція, тоді можна буде про щось говорити, а поки зараз у мене закінчився контракт і я перебуваю у відпустці. Потрібно трохи перезавантажитися, відпочити і після цього сісти подумати і прийняти рішення, де продовжити кар'єру з тих варіантів, які у мене будуть.

- Як оціниш гру Олександра Філіппова, з яким ти грав у «Авангарді» та «Десні»?
- Саня хороший нападник, за кілька років він помітно додав. Ми в хороших відносинах з ним, тому я йому бажаю тільки успіхів і досягнення своїх цілей.

- За донецький «Металург» ти свого часу дебютував, замінивши Жуніора Мораеса. Спілкуєшся з ним? Мораес другий сезон поспіль став найкращим бомбардиром УПЛ. Як оціниш його рівень гри?
- Так, у «Металурзі» я провів 3 роки і дуже щасливий від того, який отримав там досвід, граючи разом з дуже класними гравцями, які на той момент там були. Одним з них є якраз-таки Мораес. З Жуніором, буває, перетинаємося в Києві. Що стосується його рівня, скажу, що він протягом багатьох років показує високий рівень. Вважаю, це топ-футболіст.

- У 2018 році ти був на перегляді в «Динамо». Чого не вистачило, щоб потрапити в «Динамо»? Наскільки це важко? І що з того періоду запам'яталося найбільше? І який досвід отримав, перебуваючи в «Динамо»?
- З «Динамо» я провів два збори: один у Києві, другий - в Австрії. Не можу сказати, що у мене там щось не вийшло, просто так склалося, що на той момент «Динамо» вже домовилося з іноземним форвардом, здається, це був Родрігеш і плюс, маючи на контрактах ще двох нападників, я розумів, що місця для мене там не залишається. Тому після зборів мене покликав до себе Олександр Миколайович Хацкевич і сказав мені це.

- Зі своїм першим тренером Анатолієм Волобуєвим спілкуєшся? Чим він зараз займається?
- Так, з Анатолієм Івановичем підтримую зв'язок, цікавлюся, як у нього справи, чим займається. Зараз він більше приділяє часу своїй родині.

- Андрій Богданов якось сказав, що у «Олімпіка» була традиція співати в автобусі пісню «Фантазер». Чи збереглася ця традиція або, може, уже поміняли пісню?
- Так, дійсно ця пісня пов'язана з «Олімпіком», оскільки раніше, коли команда вдома забивала гол, включали цю пісню на весь стадіон, але зараз трохи поміняли, і грає тепер у нас інша пісня. Це щось на зразок гімну команди. Називається, здається, «Сьогодні твій день».

Дмитро КОТКОВ

Денис Шаховець Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 травня 2024, 23:57 97

Безславний виліт від підопічних Луїса Енірке, які ледь не зламали каркас чужих воріт

Коментарі