10 непростих питань до Зорі

Оглядач Sport.ua не впізнав команду Віктора Скрипника в двох останніх матчах сезону

Протягом практично всього минулого сезону «Зоря» була єдиною віддушиною в УПЛ. В тому сенсі, що команда Віктора Скрипника могла собі дозволити грати в привабливий, свіжий і цікавий футбол, чим вигідно відрізнялася від інших команд. У тому числі, двох наших грандів. Однак в двох своїх головних поєдинках сезону - «срібному» матчі проти «Динамо» і все такому ж «срібному» поєдинку проти «Десни» луганська команда здивувала з негативної точки зору.

Причому здивувала багатьох, дуже багатьох. І сьогодні ми, ні на що не натякаючи, намагаємося зрозуміти, чому так сталося, намагаємося знайти відповіді на дуже прості запитання з цього приводу.

1. Чому в матчі проти «Динамо» в воротах «Зорі» зіграв 20-річний недосвідчений четвертий по ранжиру голкіпер команди Мацапура, якщо через три дні в воротах вже прекрасно себе почував Шевченко?

2. Чому проти «Динамо» Віктор Скрипник виставив лише одного опорного - Цвека, який нічого не встигав зробити, коли півзахисники суперника зміщувалися в центр, створюючи чисельну перевагу?

3. Чому «Зоря» приємно здивувала умінням пресингувати, особливо в матчах проти «Шахтаря», причому пресингувати впродовж всієї гри, в матчі проти киян «видихалася» в цьому компоненті вже після стартових 30-ти хвилин?

4. І взагалі, чому так невдало в цілому в поєдинку проти «Динамо» зіграв захист «Зорі»?

5. Чому практично всі заміни «Зорі» в грі з командою Михайличенка - по позиціях?

6. Чому проти «Десни» команда Скрипника весь час намагалася грати в захисний футбол?


ФК Зоря

7. Чому на 87-й хвилині матчу в Запоріжжі Скрипник змінює атакуючих гравців - Юрченка і Кабаєва?

8. Знову-таки, чому в грі з «Десною» у виконанні луганчан ми практично не побачили пресингу, не кажучи вже про контрпресинг?

9. Чи правда, що в «Зорі» фінансове становище дуже хитке і команді вже деякий час не виплачується заробітна плата? Чи правда, що були варіанти, що клуб може припинити існування?

10. Ну і, апофеоз: чому голкіпер і капітан команди, Микита Шевченко, на п'ятій доданій до часу другого тайму хвилині отримує попередження за затягування часу? Чому Скрипник не скомандував своєму воротареві йти в чужий штрафний майданчик, як і іншим гравцям захисту, щоб спробувати зачепитися за м'яч і таки вирвати «срібну» перемогу? Невже дійсно синиця в руках краще, ніж журавель в небі?

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 02 травня 2024, 17:30 0

Пояснення запоріжців виявилося недостатньо

Коментарі