Світоліна програла матч за третє місце на виставковому турнірі в Берліні

Найкраща українська тенісистка поступилася господарці змагань

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) програла поєдинок за третє місце в рамках другого міні-турніру на виставкових змаганнях «bett1Aces» в Берліні.

У втішному фіналі українку обіграла німкеня Андреа Петкович (№87 WTA), яка в 1/2 фіналу поступилася Петрі Квітовій з Чехії (№12 WTA).

Берлін 2. Матч за третє місце
Еліна Світоліна (Україна) - Андреа Петкович (Німеччина) - 4:6, 6:7(1)

Старт сьогоднішнього матчу для Світоліної був жахливим. Складалося відчуття, що це сиквел вчорашнього матчу з Севастовою. Петкович дуже швидко заробляла очки, абсолютно не маючи проблем на своїй подачі. Вона повела 5:0 і мала подвійний сетбол на прийомі. І тільки в цей момент розклад сил на корт став іншим: українка почала домінувати, відродивши інтригу.

Здавалося, що вона може навіть зробити неймовірний камбек, але за рахунку 4:5 Еліна прикро віддала свою подачу.

Друга партія була більш рівною. На початку сету дівчата обмінялися брейками, Світоліна мала ще один брейкпойнт в третьому геймі, але після цього тенісистки стабільно захищали свої подачі.

Довелося грати тай-брейк, під час якого німкеня відразу ж позначила свою перевагу і без проблем довела матч до перемоги.

Проти Петкович Світоліна виглядала краще, ніж у вчорашньому матчі, але й суперниця не могла продемонструвати тієї варіативності гри, яку вчора показала Севастова. Еліна могла сьогодні і перемогти в боротьбі, але особливого сенсу в цьому не було. Господарці кортів виграш саме цього матчу точно був важливіший.

Нагадаємо, Світоліна виграла перший міні-турнір в Берліні.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 жовтня 2024, 12:05 1

5 жовтня Реал Мадрид здолав Вільярреал 2:0, Андрій відіграв на нуль

Коментарі