Світоліна впевнено вийшла до фіналу виставкового турніру в Берліні

Найкраща українська тенісистка у двох сетах розібралася з Анастасією Севастовою з Латвії

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) вийшла до фіналу виставкового турніру «bett1Aces» в Берліні.

У півфіналі, який для українки став першим матчем на змаганнях, Світоліна у двох сетах здолала Анастасію Севастову з Латвії (№43 WTA).

Берлін. Півфінал
Еліна Світоліна (Україна) - Анастасія Севастова (Латвія) - 7:6(2), 6:3

Зі старту поєдинку, який проходив на стадіоні Штеффі Граф, Еліна почала навантажувати бекхенд Севастової, легко вигравши перший гейм. Удар зліва у латвійки працював трохи не так, як їй би хотілося. А ось у Еліни з цим був повний порядок, та й прийом виходив глибоким, іноді навіть вдавалося забити навиліт.

Латвійська тенісистка зуміла розмочити рахунок тільки після 0:3, але середина партії залишилася якраз за нею. Світоліна зменшила оберти, почала помилятися, віддаючи очки в простих ситуаціях. Нічого дивного в цьому немає, статус турніру допускає такі похибки.

За рахунку 5:5 Севастова зуміла реалізувати прихований сетбол і справа йшла до того, що саме вона виграє стартову партію. Але Еліна під нуль взяла подачу латвійки і краще проявила себе на тай-брейку, вигравши його майстерним вкороченим ударом з невеликою допомогою троса.

Друга партія за сценарієм могла нагадати першу, але вийшло набагато краще. Еліна дозволила суперниці грати на рівних до рахунку 3:3, після чого не залишила шансів суперниці.

Цікаво, що в заключному геймі українка спочатку не змогла реалізувати потрійний матчбол на прийомі, після чого Севастова ще й зухвало подала з руки. Але на підсумковому результаті це не позначилося, а Еліна завершила матч точним ударом з льоту.

Загалом впевнена перемога у виставковому матчі, який хоч і не був високого рівня, але показав, що Еліна знаходиться в непоганих кондиціях. Все-таки на траві проти Севастової вона, звичайно ж, не була вираженою фавориткою.

У другому півфіналі виграла чешка Петра Квітова (№12 WTA).

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 травня 2024, 00:11 1

У віці 85 років пішов з життя Сесар Луїс Менотті

Коментарі