Десна розгромила Колос і наздогнала за очками Динамо

Дубль на свій рахунок записав Денис Фаворов

Нинішній сезон продовжує радувати шанувальників українського футболу. До кінця чемпіонату залишилося зіграти не так багато матчів, а інтрига в Прем'єр-лізі зберігається! Удвічі повинно бути приємно чернігівським вболівальникам. «Десна» як ніколи близька до історичного досягнення - завоювання медалей чемпіонату. А можеі - чому б не помріяти? - й до потрапляння в найпрестижніший турнір Старого Світу, Лігу чемпіонів.

У матчі 29-го туру УПЛ підопічні Олександра Рябоконя зробили черговий крок на цьому шляху. «Десна» впевнено обіграла ковалівський «Колос» і за очками наздогнала київське «Динамо».

Команди жваво розпочали поєдинок, обмінюючись досить гострими атаками. А вже на 8-й хвилині уболівальники, які, зрозуміло спостерігали за зустріччю не з трибун, а з-за меж стадіону ім. Ю. Гагаріна, святкували перший гол своєї команди. Кузик зліва прорвався в штрафну, але втратив м'яч. Проте, на підборі виявився Хльобас, який виконав подачу на лінію воротарського. А там спритнішим за всіх був Будківський, котрий головою пробив під дальню штангу - 1:0!

І після взяття воріт команди продовжували обмінюватися атаками. Однак удача знову посміхнулася господарям. Чергову атаку завершував Кузик, і знову не зміг пройти захисника. М'яч відскочив до Фаворова, який знаходився досить далеко від воріт. Але зважився на удар метрів з 30-ти - і влучив точно в ближню дев'ятку. Красивий, а головне - такий важливий гол!

«Десна» могла піти на перерву і за більшого рахунку, однак ні удар Будківського головою після штрафного, ані постріл Кузика після сольного проходу не були точними. Проте, і 2:0 слід визнати відмінним результатом першого тайму для чернігівських футболістів.

На другий тайм Руслан Костишин випустив двох свіжих гравців, і «Колос» з перших хвилин понісся вперед. Гості використовували фланги, але з прострілами справлялися воротар і захисники (правда, Гітченко ледь не зрізав м'яч у власні ворота після однієї такої атаки). «Десна» попередження зрозуміла і відсунула гру від своїх воріт. Продовжував проявляти активність Кузик, і навіть перевірив на міцність штангу воріт суперника. А на 77-й хвилині Зозуля тільки ціною фолу перервав прохід Кузика. Пенальті реалізував Фаворов, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах - 3:0.

Однак і це не збентежило ковалівську команду. Вона продовжувала атакувати. До слова, «Колос» тільки в другому таймі подав 6 кутових. Щоправда, особливих моментів гості після цих стандартів не створили. Зате після чергового корнера біля своїх воріт «Десна» розігнала контратаку, і два гравці, які вийшли на заміну, організували 4-й гол. Філіппов пройшов по лівому флангу і прострілив в центр воротарського - а Старенький замкнув.

Йшла 87-а хвилина зустрічі і, здавалося, на цьому можна ставити крапку. Але не так сталося, як гадалося! «Колос» таки забив гол престижу. Нарешті простріл Антюха вдалося замкнути Кожушку. 4:1 - однак і це було не все! Останнє слово залишилося за господарями. Вони показали, як потрібно подавати кутові. Тотовицький виконав подачу зліва, м'яч влучив у груди голкіперу і відскочив у ворота - 5:1!

«Десна» набрала 55 очок і ділить з «Динамо» 2-3-е місця. Втім, у «Зорі», яка відстає на 2 бали, є матч в запасі. У 30-му турі підопічні Рябоконя прийматимуть «Шахтар». «Колос» з 29-ма очками залишається на 6-й сходинці турнірної таблиці. У суботу ковалівці приймають «Зорю».

Українська Прем'єр-ліга. 29-й тур

«Десна» - «Колос» - 5:1

Будківський (8), Фаворов (37, 78, з пенальті), Старенький (87), Тотовицький (90) - Кожушко (89)

Фаворов (31), Тотовицький (85) - Морозко (21), Богданов (44), Костишин (88)

«Десна»: Паст, Тамм, Огиря, Домбровський (Єрмаков, 90), Картушов (Старенький, 66), Хльобас (Філіппов, 66), Гітченко, Конопля, Будківський (Тотовицький, 80), Фаворов, Кузик (Мостовий, 80)

«Колос»: Волинець, Зозуля, Гавриш, Петров, Ємець (Чорноморець, 46), Мілько, Задоя (Кожушко, 67), Богданов (Антюх, 79), Мирний, Морозко (Костишин, 46), Лисенко (Бондаренко, 67)

Арбітр: Ігор Пасхал

Стадіон ім. Ю. Гагаріна

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Андрій Ковальов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 30 квітня 2024, 07:01 4

Свьонтек вибила Соррібес-Тормо, Даніель програла Соболенко, Коко вилетіла від Кіз

Коментарі