Юрій МАКСИМОВ: «Відчуваю, з Динамо в фіналі буде цікава битва»

Наставник «Ворскли» отримає шанс виграти Кубок України

«Ворскла» в напруженому матчі вийшла у фінал Кубка України, в якому зіграє проти «Динамо». Наставник полтавчан Юрій Максимов чекає цікавого протистояння.

- На початку червня нам уже довелося зустрічатися з «Маріуполем» у календарному матчі чемпіонату. Тоді все закінчилося вничию, і було відчуття, що й кубковий поєдинок також пройде на зустрічних курсах, і кожному із суперників важко буде схилити шальки терезів на свій бік. Ось чому при підготовці до матчу з азовцями ми наполегливо тренували й пробиття пенальті, адже все могло вирішитися в так званій футбольній лотереї.

- Через дискваліфікацію вам довелося стежити за діями своїх підопічних із трибуни…

- Не маю претензій до підопічних, які чітко виконали установку. Прикро тільки, що не вирвали перемогу в основний час, адже у другому таймі вже ми диктували умови.

- Що підказало вам довірити місце у воротах у післяматчевій серії пенальті юному дебютанту Павлу Ісенку, який став справжнім героєм, парирувавши три удари?

- Я вже зазначав, що ми останнім часом ретельно шліфували пробиття пенальті. Я звернув увагу на те, як упевнено Павло вигравав свої дуелі. Тому перед поєдинком сказав йому, що якщо 120 хвилин не визначать переможця, то він виходить на заміну й відбиває два удари. Як бачите, я майже вгадав… Хоча, повторюся, добре себе проявила вся команда.

- Вам доводилося ставати володарем Кубка України й Кубка Німеччини в ролі футболіста та Кубка Азербайджану - в якості тренера. У липні у фіналі на «Ворсклу» чекатиме імените київське «Динамо», яке вважатиметься фаворитом…

- Знаєте, у кубкового турніру свої закони. От і два роки тому, коли очолювана мною «Кешла» з'ясовувала стосунки у фіналі Кубку Азербайджану з «Габалою», вище розцінювалися шанси підопічних українського фахівця Романа Григорчука, але трофей дістався саме моїм хлопцям. Зрештою, і коли у 2009 році «Ворскла» грала у фіналі із «Шахтарем», більшість віддавала перевагу гірникам, проте кубок поїхав до Полтави. Відчуваю, що 8 липня також буде дуже цікаве протистояння...

Іван Зінченко Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 травня 2024, 22:46 10

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі