Андрій ШЕВЧЕНКО: «Лобановський випередив час на 40 років»

Наставник збірної України назвав тренерів, у яких він навчався

Наставник збірної України Андрій Шевченко назвав фахівців, у яких навчався тренерському ремеслу:

«Думаю, що кожен, хто працював з Анчелотті, взяв дещо у нього. Робота з ним була свого роду ритуалом посвяти.

Карло вимагав, щоб ми не розслаблялися. Тренування були жорсткими, змагальними. Грати матчі Серії А було легше. Швидше ти міг отримати травму на тренуванні, ніж в грі.

Я багато чому навчився у Моуріньо. Він цікаво керував командою. Він завжди вмів вичавити максимум з мінімуму. У цьому його особливість. Завжди потрібно вірити.

Гру можна перевернути в останню секунду. У таких моментах проявляється велич футболу, але для цього потрібно мати правильний менталітет.

Лобановський для мене скоріше був учителем, ніж батьком. Я слухав його з розкритим ротом, зважуючи кожне слово. Він сильно на мене вплинув. Він був дуже дисциплінованою, дуже розумною людиною. Він був цікавий у всьому.

При зустрічах в національній збірній, коли я вже грав за «Мілан», ми розмовляли по чотири-п'ять годин у його кабінеті. Він просив мене робити нотатки про тренувальні заняття «Мілана». Він дуже цікавився розвитком тренерської думки в Італії.

Лобановський будував все на статистиці, в цьому він був першопрохідцем. Цифри ніколи не брешуть. Ти міг мати свою думку про гру, але цифри на папері говорили про інше. Він випередив свій час на 40 років».

Раніше Шевченко продовжив контракт зі збірною України до кінця 2022 року.

Олег Дідух Джерело: The Athletic
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 квітня 2024, 10:33 3

«Червоні дияволи» шукатимуть нового тренера

Коментарі